Gemeente Middelburg

Nieuwe fietsoversteek Sint Laurens

Direct na de bouwvak, op 31 augustus, start aannemer BAM met de werkzaamheden aan een nieuwe fietsoversteek op de Noordweg bij het sportcomplex âBriggeâ in Sint Laurens. Er wordt tot de herfstvakantie gewerkt aan de weg. Dit gaat gepaard met hinder voor automobilisten en fietsers. De gemeente stuurt de inwoners van Sint Laurens deze week een folder met informatie over de werkzaamheden.

De fietsoversteek, ter hoogte van de basisschool De Palmenhof, staat al langer bekend als verkeersonveilig. Nu eind van dit jaar de skatebaan bij het sportcomplex in gebruik wordt genomen, is de verwachting dat het oversteekverkeer nog verder toe zal nemen. Reden om in overleg met Rijkswaterstaat, de huidige beheerder van de weg, plannen te maken voor een verkeersveiliger oversteek.

Ontwerp

De fietsoversteek wordt verplaatst naar de kruising van de Noordweg naar het sportcomplex. In het ontwerp is veel aandacht besteed aan het groenplan en de afstemming met het Belverdere-ontwerp voor Sint Laurens in het kader van de N57.

Verkeershinder

De aanleg van de nieuwe fietsoversteek kan hinder voor het verkeer veroorzaken. Het verkeer op de kruising wordt geregeld met verkeerslichten. De Noordweg is afgesloten voor alle verkeer. Verkeer met bestemmingen Serooskerke, Oostkapelle en Domburg wordt geadviseerd via Grijpskerke te rijden.
Voor fietsers is tijdens de eerste fase van de werkzaamheden, tot eind september, een omleidingsroute aangegeven.

Sportcomplex 'De Brigge'

Door de aanpassing van de fietsoversteek wordt ook de toegang tot de sportvelden van korfbalvereniging ONDO een stuk veiliger. De toegang tot het sportcomplex komt tegenover de Noordweg. Op het voorterrein is een skatebaan gepland. De aanleg van de skatebaan start na de herfstvakantie. Rond Kerstmis 2009 zijn alle werkzaamheden afgerond.

Folder niet gekregen?

Als U de folder deze week niet heeft ontvangen, neemt u dan contact met de gemeente op (0118) 67 50 00 of stuur een email naar info@middelburg.nl. We sturen u dan een exemplaar toe.

Gemeente Middelburg | Kanaalweg 3 | 4337 PA Middelburg | 0118 675000