NEN


NEN zoekt experts voor normontwikkeling medische gas- en pijpleidingsystemen

maandag 31 augustus 2009, 13:56

NEN-Medische technologie start in september met een inventarisatie voor het opstarten van een aparte Nederlandse expertgroep voor het volgen van internationale normontwikkeling over medische gassen.

De nieuwe expertgroep kan in de toekomst op alle versies van conceptdocumenten commentaar leveren en internationaal participeren en meeschrijven aan medische gasnormen. Experts die zich deze maand aanmelden worden uitgenodigd voor een eerste (informatieve) bijeenkomst waarin duidelijk wordt om welke normen het precies gaat, wat de voordelen zijn van deelname en waarom het belangrijk is voor Nederland.

De secretaris van de Nederlandse normcommissie Anesthesie- en beademingssystemen ontvangt veel vragen uit het veld over normen voor pijpleidingsystemen, medische gassen, gasslangen en gassystemen. De huidige groep Nederlandse experts heeft alleen expertise op het gebied van anesthesie- en beademingsapparatuur.

Informatie en aanmelden
Als u belangstelling heeft voor deelname aan normontwikkeling voor medische gassen dan kunt u dit kenbaar maken bij Marieke van 't Root, e-mail: marieke.vantroot@nen.nl, telefoon (015) 2690 103.