Tom Coronel

31 Augustus 2009
Opnieuw sterke race voor Tom Coronel op Nürburgring

Een week na zijn fraaie tweede plaats met Jarek Janis in de Spyker C8 Laviolette heeft Tom Coronel opnieuw een solide race afgewerkt op de Nürburgring. Ditmaal niet op het GP circuit, maar op de beruchte 24 km lange Nordschleife. Op de uitdagende oorspronkelijke variant van het circuit in de Duitse Eifel werd afgelopen zaterdag een ronde om het langeafstandskampioenschap van de Nürburgring verreden. Tom Coronel kwam samen met de Japanner Takayuki Kinoshita in actie met een Porsche 997. Het Nederlands-Japanse duo reed een probleemloze race die met een 25e plaats algemeen en een vierde plaats in hun klasse werd afgesloten.

De inschrijving van Coronel en Kinoshita stond in het teken van het ontwikkelingsprogramma van bandenfabrikant Toyo. Coronel is gevraagd om met een Porsche van Lammertink Racing deel te nemen aan een aantal endurance races waarmee de Japanners data willen verzamelen over het race rubber. Onlangs kwamen Coronel en Kinoshita in dit kader al samen met de Nederlander Henk Haane uit in een 12 uurs race op Sepang in Maleisië.

Coronel was na de race tevreden over het resultaat. "We hebben allebei twee probleemloze stints gereden. Met een vierde plaats in onze klasse kunnen we tevreden zijn, al is het resultaat natuurlijk niet ons hoofddoel. We zijn hier vooral om kilometers te maken en te kijken waar we staan ten opzichte van de concurentie. Het gat met de winnaars, die in de zelfde klasse uitkomen als wij, is nog groot. Maar goed, dat is een fabrieks Porsche met professionele coureurs, dus die vergelijking gaat niet helemaal op. Al is het natuurlijk wel duidelijk dat we nog wat werk te verzetten hebben. Voor ons is het belangrijk dat we de race zonder problemen hebben uitgereden en dat de japanse bandentechnici met veel bruikbare data terug kunnen naar het lab", aldus Tom Coronel.