Gemeente Lingewaard


Een opbrengst van 886.000 voor KWF Kankerbestrijding

Het evenement Ride for the Roses heeft een bedrag opgeleverd van 886.000 voor het KWF Kankerbestrijding. Een fantastische donatie die tot stand is gekomen door de geweldige inspanningen die bedrijfsleven, horeca, verenigingsleven en particulieren in de afgelopen maanden hebben geleverd.

Na een maandenlange voorbereidingstijd was het afgelopen weekend zover dat de Ride for the Roses werd gereden.Het begon allemaal op zaterdag 29 augustus jl toen burgemeester Harry de Vries de 300 vertegen-woordigers van alle bloemenveilingen uit Nederland om 17.45 uur verwelkomde op kasteel Doornenburg. Van heinde en verre zijn zij op die dag per fiets naar Lingewaard afgereisd voor de zogenaamde Pré-Ride. Na de officiële ontvangst genoten alle deelnemers van een gezellige barbecue in de kasteeltuin.

Ontvangst kasteel

Daarna ging de Night for the Ride van start in Gendt, Bemmel en Huissen. De horeca had hiertoe het initiatief genomen en het programma dat in de drie genoemde woonkernen werd geboden trok overal volop belangstelling.

Zondagmorgen vertrokken - na het startschot door Hein Verbruggen - ruim 10.000 deelnemers voor deelname aan de verschillende toertochten door Lingewaard en de regio. Het was indrukwekkend om te zien hoe al die fietsers de verschillende woonkernen passeerden. Overal was er volop vertier en de deelnemers zullen ongetwijfeld genoten hebben van het warme onthaal van de lokale bevolking die massaal was uitgelopen om dit evenement van nabij mee te beleven.

Fietsers 100km

Toen om 17.00 uur het evenement officieel werd afgesloten, kon de organisatie terugblikken op een geslaagde Ride for the Roses 2009. Volgend jaar is Venlo de gastgemeente.