Landelijke Studenten Vakbond


LSVb roept op: Vecht voor hoger onderwijs!

pers | 31-08-2009

Utrecht - Bij de opening van het academische jaar op maandag 31 augustus 2009 vragen de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) en enkele lokale studentenbonden aandacht voor meer investeringen in het hoger onderwijs. De studenten roepen met symbolische bokshandschoenen de minister, universiteiten, hogescholen, docenten en medestudenten op om mee te strijden voor beter onderwijs, ook bij stijgende studentenaantallen.

Momenteel voelen veel studenten zich al niet uitgedaagd, zij verdrinken in de massaliteit van hun opleiding. De ambitie van hogescholen en universiteiten om hier iets aan te doen wordt bemoeilijkt door een gebrek aan financiële middelen. Om niet nog verder achterop te komen in de kenniscompetitie moet het kabinet daarom investeren in goed en uitdagend hoger onderwijs. Voorzitter van de LSVb Gerard Oosterwijk: "De overheid wil een kenniseconomie en meer excellente studenten, maar met meer dan 500 studenten in een collegezaal is het onderwijs allesbehalve uitdagend. Het wordt tijd dat het kabinet zijn ambities waarmaakt en net als in landen als Duitsland investeert in hoger onderwijs en onderzoek, juist in tijden van crisis."

In de steden Amsterdam (ASVA studentenunie, SRVU), Utrecht (USF Studentenbelangen), Nijmegen (AKKU), Delft (VSSD), Groningen (GSb) en Enschede wordt aandacht gevraagd voor de kwestie door bij de opening van het academisch jaar verschillende ludieke acties te houden, waaronder het overhandigen van bokshandschoenen aan de collegevoorzitters. Ook in de steden waar de LSVb niet aanwezig kan zijn roept zij in een brief de instellingen, docenten en studenten op om mee te strijden.