Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.45 uur

Utrecht, 31-08-2009

Man steelt bier van balkon

UTRECHT De politie heeft zondagavond een man aangehouden omdat hij bier van een balkon had gestolen.

Een getuige belde omstreeks 23.25 uur naar de politie omdat hij had gezien dat een man via verschillende balkons naar een balkon geklommen was en daar een onbekend aantal bierflesjes had weggenomen. De politie kwam ter plaatse en kon de 32-jarige dief uit Utrecht aanhouden. De Utrechter werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Straatroof

UTRECHT Op de Oudegracht vond zondagavond een beroving plaats. Hiervan werd een vrouw het slachtoffer.

Een 28-jarige vrouw uit Tienhoven zat rond 22.40 uur op een terras aan de Oudegracht. Plotseling kwam een onbekende man langs het terras fietsen en griste binnen één seconde de tas van de vrouw van de tafel. De verdachte fietste hard weg in de richting van de Neude en de Voorstraat. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht west, tel.: 0900 88 44.

Mannen aangehouden voor vernieling

UTRECHT Zondagavond heeft de politie vier mannen aangehouden omdat zij vernielingen pleegden.

Getuigen belden omstreeks 21.45 uur naar de politie omdat men zag dat een aantal mannen op de 2de Daalsedijk fietsen aan het vernielen waren. Een agent in burger ging poolshoogte nemen en zag dat vier mannen bezig waren een fiets te verbouwen. De agent riep een opvallende politieauto erbij en kon de mannen, drie van 19 en één van 20 jaar uit Utrecht en Vleuten, aanhouden.

Onder invloed

UTRECHT Een 29-jarige man raakte zondagmorgen zijn rijbewijs kwijt omdat hij onder invloed achter zijn stuur zat.

De 29-jarige Utrechter kreeg omstreeks 07.40 uur op het Zandpad een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat de Utrechter te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 540 ug/l uit. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur naar huis gestuurd.

Woninginbrekers aangehouden

UTRECHT De politie heeft zondagavond drie minderjarige jongens aangehouden omdat zij verdacht worden van het plegen van een inbraak.

Omstreeks 21.30 uur werd de politie gebeld door getuigen omdat men zag dat een aantal jongens met een steen een ruit van een woning aan de Auriolaan hadden ingegooid en aanstalten maakte om de woning binnen te gaan. Ter plaatse zagen agenten drie jongens, die aan de opgegeven signalement voldeden, wegrennen. De achtervolging werd ingezet. Eén van de verdachte een 17-jarige jongen uit Utrecht bleef staan en werd aangehouden. De twee andere jongens, 14 en 17 jaar beiden uit Utrecht, werden aangehouden op de Marshalllaan en de Churchillaan. Het drietal werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT Zaterdagmiddag heeft de politie in een huis aan de Maasstraat een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie en politieonderzoek werd rond 16.15 uur een onderzoek in een huis aan de Maasstraat ingesteld. In het huis werd een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 448 planten en de complete apparatuur in beslag genomen. In het huis kon de politie twee verdachten aanhouden. Het betrof een man en een vrouw beiden 51 jaar uit Utrecht. In de tuin troffen agenten een groot aantal zakken met hennepafval aan.

Het tweetal werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Man aangehouden na achtervolging

UTRECHT De politie heeft na een achtervolging een man op een motorscooter aangehouden. De man reed tijdens de achtervolging in op een agent.

Omstreeks 12.05 uur zagen agenten tijdens de surveillance een man op een motorscooter hen tegemoet komen rijden over de Europalaan ter hoogte van het Anne frankplein. De agenten zagen dat de bestuurder een man betrof waar de politie al eerder achteraan gezeten had. De bestuurder wilde toen niet stoppen. De agenten keerden hun auto en zette de achtervolging in.

De bestuurder reed met zeer hoge snelheid in de richting van t Goylaan. Vervolgens reed hij de Kanaalweg op en terug richting de Europalaan. De man reed met hoge snelheid over de stoep en het gras. Hierbij veroorzaakte hij levensgevaarlijke situaties.

Toen de bestuurder onder de Balijelaan doorreed, zagen agenten uit tegenovergestelde richting een andere politie auto aan komen rijden. De agenten in die politieauto stapten uit en wilde de verdachte tot stoppen dwingen. De motorrijder zag kans om langs de agenten te rijden, waarbij één van de agenten werd aangetikt. Een motoragent zag uiteindelijk kans de verdachte ter hoogte van de Everard Meijsterlaan aan de kant te zetten en de 22-jarige bestuurder aan te houden. De man werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.