Politie Haaglanden

Persberichten 31 augustus

Haaglanden, 31-08-2009

Inbrekers aangehouden
Den Haag Agenten kregen maandag 31 augustus omstreeks 01.00 uur de melding dat op de Houtzagerssingel twee mannen de deur van een woning intrapten. Agenten gingen direct ter plaatse en troffen in de hal van de woning twee jonge mannen aan. Van schrik rende het tweetal een slaapkamer in, waar zij door de agenten werden aangehouden. De twee, een 18-jarige Hagenaar en een 19-jarige Zoetermeerder, werden ingesloten op het politiebureau.

Mannen aangehouden na vernieling ruit
Den Haag Drie Hagenaars van 28 en 30 jaar werden maandag 31 augustus aangehouden nadat zij op de Stationsweg een ruit hadden vernield. Omstreeks 02.20 uur kregen agenten de melding dat op de Stationsweg drie mannen een ruit van een restaurant hadden vernield. Op het Huygenspark zagen agenten twee mannen lopen die voldeden aan het door getuigen opgegeven signalement. Op het moment dat de agenten de mannen aanhielden, passeerden de getuigen. Zij vertelden dat de twee mannen de daders van de vernieling waren. Ook wezen de getuigen de derde verdachte aan, toen zij deze zagen lopen. Ook hij werd aangehouden. De drie mannen werden ingesloten op het politiebureau, waar zij proces-verbaal kregen. De eigenaar van het restaurant deed aangifte van vernieling.

Getuige houdt zakkenrolsters aan
Den Haag Dankzij kordaat optreden van een getuige, werden zondag 30 augustus twee zakkenrolsters ingerekend. Omstreeks 16.30 uur pikten twee vrouwen op het evenemententerrein van de Martbazar op het Schalk Burgerplein de portemonnee van een 40-jarige Haagse. De vrouw werd door omstanders geattendeerd op de diefstal en pakte haar portemonnee terug waarop de twee zakkenrolsters er vandoor gingen. Een 28-jarige getuige liet het er niet bij zitten en besloot de dames te achtervolgen. Op de Scheepersstraat hield hij de twee Bulgaarse vrouwen (23 en 27 jaar) aan en droeg ze over aan de politie. Die sloot de twee in op het politiebureau.

Fietsendief op heterdaad betrapt
Den Haag Agenten betrapten zondag 30 augustus rond 18.00 uur een 44-jarige Hagenaar terwijl hij in de Paul Gabrielstraat probeerde een damesfiets te stelen. De agenten kwamen de man op het spoor nadat een getuige meldde dat in de Van Nijenrodestraat iemand verdacht rondscharrelde bij geparkeerde autos. Aan de hand van het opgegeven signalement zochten agenten in de omgeving en hielden de Hagenaar op heterdaad aan toen hij een fiets wilde stelen.

Politie zoekt getuigen beroving
Leidschendam-Voorburg De politie zoekt getuigen van een beroving in een tram. Een 24-jarige vrouw uit Leidschendam werd zondag 30 augustus om 17.20 uur beroofd van haar tas. De vrouw zat in lijn 2 van de HTM en werd nabij het eindpunt door enkele mannen belaagd en beroofd van haar tas. De mannen rukten de tas van de vrouw los en verlieten hierna de tram. Ondanks een zoekactie naar de daders werd niemand meer gevonden. Beide verdachten zijn circa 20 jaar oud, hebben een lichtgetinte huidskleur en een slank, sportief postuur. Hebt u de beroving zien gebeuren? Kent u de daders? Bel met de politie in Leidschendam-Voorburg via 0900-8844. Liever anoniem? Bel M 0800-7000.

Flinke borrel
Westland/Wateringen De politie hield maandagochtend 31 augustus om
01.00 uur een 53-jarige automobiliste uit Den Haag aan. Agenten zagen de vrouw rijden over het Oosteinde waarbij zij opviel daar haar rijgedrag. Toen de agenten de vrouw aanspraken, bleek dat zij teveel had gedronken. Zij blies aan het bureau 810 ugl. Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnende bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnende bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Politie zoekt getuigen gewelddadige straatroof
Delft De politie zoekt getuigen van een gewelddadige straatroof op de Julianalaan, zondag 30 augustus om 03.30 uur. Een 22-jarige inwoner uit Delft raakte bij deze straatroof zwaargewond. Het slachtoffer liep met zijn 21-jarige vriendin op de Julianalaan toen zij ter hoogte van de Lipkenstraat werden belaagd en beroofd door een man. De dader ging er vervolgens met enkele persoonlijke bezittingen van de slachtoffers vandoor. De GGD vervoerde het slachtoffer naar een ziekenhuis. Daar bleek dat hij bij de straatroof een jeukbeen had gebroken en enkele tanden waren afgebroken. Ook liep de man een hersenschudding op. De dader was een negroïde man van circa 20-22 jaar. Hij droeg een zwarte joggingbroek met daarop een trui met een capuchon. Beide slachtoffers zijn door het voorval flink aangeslagen. Hebt u informatie die de politie kan helpen de dader van deze ernstige zaak te vinden? Bel dan met de recherche van Bureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Bel met M 0800-7000.

Politie onderzoekt steekincident in woning
Delft De politie onderzoekt een steekincident in een woning aan de Van Bossestraat. Politieagenten kregen zondagochtend 30 augustus om 07.30 uur een melding dat een vrouw in de woning gewond was geraakt. Ter plaatse bleek dat het 29-jarige slachtoffer een flinke steekwond in haar buik had. De politie hield haar 35-jarige partner aan op verdenking van betrokkenheid bij het steekincident. De GGD vervoerde de vrouw naar het ziekenhuis. Zij werd direct geopereerd en verblijft nog in het ziekenhuis. De recherche onderzoekt de zaak.

Man vernielt auto in bijzijn van agenten
Delft Een 38-jarige Rotterdammer wilde kennelijk dolgraag in een politiecel verblijven. Agenten spraken zondag 30 augustus om 16.15 uur de man op de Mijnbouwstraat aan. Buurtbewoners klaagden dat de man op straat lag. De agenten spraken hem aan en verzochten hem om weg te gaan. Nadat de agenten de man overeind hadden geholpen, liep hij naar een geparkeerde auto en schopte er een deuk in. Agenten waren genoodzaakt om de man nu mee te nemen naar het politiebureau waar hij een proces-verbaal kreeg.

Amokmaker sticht brand op balkon
Zoetermeer Politie en brandweer rukten zondag 30 augustus om 19.40 uur massaal uit naar de Alexanderstraat nadat buurtbewoners meldden dat er rook uit een woning kwam. Ter plaatse bleek een 60-jarige bewoner op zijn balkon een vuurkorf te hebben aangestoken. De man wilde niet dat de politie en brandweer zijn vuurkorf uitmaakten, ondanks dat de achterzijde van het balkon al zwart geblakerd was. Met de nodige moeite kon de vuurkorf worden geblust en de politie maakte proces-verbaal op tegen de man.