Agenda publieke optredens minister Van der Hoeven en staatssecretaris Heemskerk van het ministerie van Economische Zaken in week 36 (31 augustus t/m 4 september 2009).

Minister Van der Hoeven

Maandag 31 augustus :

13.00-15.15 uur: Werkbezoek aan Koninklijke Boon Edam

Na een rondleiding over het bedrijf praat minister Van der Hoeven in een besloten setting met een vertegenwoordiging van Metaalondernemers uit Noord-Holland. In het gesprek komen de perspectieven van de sector in relatie tot de huidige economische situatie aan de orde. Vanaf 15.00 uur is er voor de pers gelegenheid om vragen te stellen aan minister Van der Hoeven. Lokatie: Ambachtstraat 4, Edam

15.45-17.45 uur: Bergen en Alkmaar

Bezoekt de mogelijke locaties voor gasopslag Bergermeer. Gasopslag is een belangrijk onderdeel om er zeker van te zijn dat er ook de komende jaren voldoende gas beschikbaar is. Gas zal de komende jaren nog steeds een belangrijke rol blijven spelen in de energievoorziening. Met het verdwijnen van de flexibiliteit van het Groningengasveld zullen de komende jaren investeringen in nieuwe gasopslagen nodig zijn. In de zomer worden deze gasopslagen dan gevuld met gas dat van buiten Nederland komt om vervolgens in de winter aan de vraag naar gas in Nederland en omringende landen te kunnen blijven voldoen. Nederland zal zich in de komende jaren ontwikkelen tot de Noord-West Europese gasrotonde. Dit is ook vastgelegd in het Energierapport 2008. Gasopslag Bergermeer is een initiatief dat past binnen dit regeringsbeleid.

Vanaf 16.45 kan de pers aanwezig zijn wanneer minister Van der Hoeven in gesprek gaat met de inwoners uit Bergen en Alkmaar. Vanaf 17.45 is er voor de pers gelegenheid om vragen te stellen aan minister Van der Hoeven.U wordt verzocht uw komst vooraf te melden bij de directie Communicatie van het Ministerie van Economische Zaken emailadres: dc_secr@minez.nl

Lokatie: DSB stadion, Stadionweg te Alkmaar

19.00 - 20.30 uur: Opening Hiswa te water 2009

Het officiële openingsprogramma duurt van 19.30 tot 20.30 uur. Nadat zij het startsein voor de beurs gegeven heeft, maakt de minister nog een korte rondgang over de steigers om Nederlandse ondernemers uit de watersportbranche te spreken.

De HISWA te water is uitgegroeid tot de meest complete bootshow te water in Europa voor schepen in de lengte tot 26 meter. Ruim 400 fonkelnieuwe zeiljachten, motorjachten, sportboten, catamarans en sloepen meren af aan de steigers van Marina Seaport IJmuiden.

Dinsdag 1 september :

16.00-17.00 uur: Opening nieuwe bedrijfspand Merford Beheer

Merford is in 1956 opgericht met de verkoop van luchttechnische componenten. Inmiddels bestaat de groep uit diverse business units en richt ze zich onder andere op noise control klimaattechniek, cabines en deuren. Vanuit de vestiging in Gorinchem worden verkoop, engineering en productie uitgevoerd.

Lokatie: Franklinweg 8, 4207 HZ Gorinchem

Woensdag 2 september

08.30 - 9.00 uur FLOW overhandigt plan voor windenergie op zee

Het FLOW-consortium heeft een Business Plan gemaakt voor een innovatieprogramma voor windenergie ver op zee. Het plan bestaat uit een R&D plan en een demonstratie windpark. Het Innovatieplatform riep in februari 2008 de watersector op om te komen met innovatieve business cases voor energiewinning op zee. Voor Nederland zelf, maar ook als exportproduct naar het buitenland. De offshore- en energiesector sloegen de handen ineen en hebben hiervoor een businessplan gemaakt. Hans de Boer en afgevaardigden van het FLOW-consortium overhandigen het plan aan minister Van der Hoeven. Zij geeft hierop reactie, waarna de pers gelegenheid heeft tot het stellen tot vragen aan de minister. Daarna volgt een fotomoment met de Ampelmann. Hierbij zijn aanwezig: premier Balkenende, minister Van der Hoeven, Hans de Boer en afgevaardigden van het consortium.

Lokatie: RDM Werf, Heijplaatstraat 17, Rotterdam

16.00 - 17.00 uur Speech en de eerste paal slaan bij de opening van het nieuwe Accelerator gebouw

BioPartner Center Leiden was in april 2003 het eerste BioPartner Center in Nederland dat startende ondernemers mocht verwelkomen. BioPartner Center Leiden biedt startende ondernemers in de Life Sciences naast flexibele kantoor- en laboratoriumfaciliteiten in samenwerking met Competence Center Life Sciences ook management ondersteuning en een uitgebreid netwerk van contacten. Bedrijven in het BioPartner Center profiteren niet alleen van het dienstenaanbod van het Center zelf, maar door de onderlinge contacten met collega-huurders ontstaat een waardevol netwerk.

Lokatie: BioPartner Center Leiden, Wassenaarseweg 72 te Leiden

Donderdag 3 september

15.30 - 18.30 uur Algemeen Overleg Gas- en Zoutwinning NW Friesland en Net op Zee

Lokatie: Tweede Kamer, Den Haag

Staatssecretaris Heemskerk

Dinsdag 1 september
17:00 - 18:00 Landelijke kick-off 'Veiligheid Kleine Bedrijven' (VKB)

Op dinsdag 1 september start het nationale vervolg op de pilot van de regeling "Veiligheid Kleine Bedrijven" (VKB). Tijdens een bijeenkomst met vertegenwoordigers van de brancheorganisaties zal staatssecretaris Heemskerk het startschot geven.

Tijdens de kick-off worden de Beveiligingsscan en de subsidie op veiligheidsmaatregelen gepresenteerd. Geert Vermeer (voorzitter HBD) en Jan Meerman (voorzitter CBW-MITEX) zullen hun ervaringen met de pilot VKB delen. En Evert Jansen, bekend van het TV programma 'De Inbreker', neemt de gasten mee in de gedachtegang van criminelen.

Locatie: Economische Zaken, Bezuidenhoutseweg 30, Den Haag

Aanmelding bij Rogier Esselbrugge, r.esselbrugge@senternovem.nl

Woensdag 2 september

13.00 - 15.30 uur Algemeen Overleg Regeldruk bedrijven

Locatie: Tweede Kamer, Den Haag

Vrijdag 4 september

10.30 - 11.15: Startsein Evenementenjaar 2012, 'Holland naturally 2012'

Staatssecretaris Heemskerk geeft het startsein voor het evenementenjaar 2012, het jaar van de Floriade, door een boompje te overhandigen aan Jos Vranken (NBTC) en Paul Beck (Floriade). In 2012 vindt in Venlo de Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade plaats. Onder het motto 'Holland naturally 2012' zal Nederland in binnen- en buitenland extra worden gepositioneerd met de onderwerpen: duurzaam, natuurlijk, innovatief en gezond sportief.

Locatie: Dudok, Hofweg 1-a, Den Haag

Aanmelding bij: Thérèse Ariaans, NBTC, +31 (0)70 370 5283, tariaans@holland.com

Noot voor redacties (