Gemeente Almere

Opening peuterspeelzaalseizoen,tegemoetkoming ouderbijdrage

28-08-2009

fietsende peuters bij zandbak Op maandag 31 augustus opent wethouder Martine Visser het nieuwe peuterspeelzaalseizoen in peuterspeelzaal De Kleine Columbus in Almere Poort.

De opening is tevens het startschot voor de campagne om het voor alle gezinnen mogelijk te maken hun kind naar de peuterspeelzaal te laten gaan. De peuterspeelzaal is een uitstekende voorbereiding op de basisschool. Daarom wil de gemeente Almere graag dat zoveel mogelijk kinderen de peuterspeelzaal bezoeken. En dat zoveel mogelijk kinderen die dat nodig hebben in de speelzaal een speciaal programma kunnen volgen dat extra aandacht geeft aan hun taalontwikkeling en aan hun sociaal-emotionele ontwikkeling (voor- en vroegschoolse educatie).

De maandelijkse ouderbijdrage kan voor gezinnen met een laag inkomen echter een zware last zijn. Daarom heeft de gemeente besloten om voor die gezinnen de financiële drempel weg te nemen door hen een tegemoetkoming te geven in de ouderbijdrage. Gezinnen die een inkomen hebben tot 120% van de bijstandsnorm of gezinnen die in de schuldsanering zitten, komen hiervoor in aanmerking.

Hebben zij een kind dat door de Jeugdgezondheidszorg is doorverwezen naar de peuterspeelzaal, dan hoeven zij per maand slechts EUR 6,- aan ouderbijdrage te betalen. De tegemoetkoming kan worden aangevraagd bij de peuterspeelzaalorganisatie van De Schoor en de Stichting Vrije Peuterspeelzaal.