Winnaars internationale muziekconcoursen treden op in Thorn


THORN, 20090819 -- Het Grachtenfestival aan de Maas vindt op 30 augustus 2009 voor de achtste keer plaats in Thorn, Limburg. Een uitgelezen selectie van concourswinnende solisten en ensembles geeft `s middags concerten in tuinen van historische monumentale panden in het pittoresque centrum van het witte stadje. Deze tuinen zijn alleen op deze dag voor publiek toegankelijk.

[logo Thorn Grachtenfestival]
Op het programma staan het Berlage Saxophone Quartet, Sanne Hunfeld en Maartje-Maria Den Herder (viool en cello), Lavinia Meijer (harp) en Dimitar Ivanov Dimitrov, vleugel. Het slotconcert wordt gegeven door Harmonie St.Michaël van Thorn waarbij Dimitar Ivanov Dimitrov als solist zal optreden in de Rhapsody in Blue van Gershwin. De solisten van de editie 2009 zijn prijswinnaars in concoursen als het Selmer Saxophone concours; het Davina van Wely- en het Oscar Back- vioolconcours; het Prinses Christina Concours; het Grachtenfestival Concours en het Maria Yudina concours van Sint Petersburg.

Grachtenfestival aan de Maas is een samenwerking met het jaarlijks terugkerende Grachtenfestival Amsterdam. Een selectie van solisten en ensembles die in Amsterdam optreden in de serie monumenten- en dakterrasconcerten van 15 tot en met 23 augustus 2009, is op 30 augustus te gast in Thorn. Meerdere solisten die in het verleden optraden tijdens het Grachtenfestival in Thorn en Amsterdam zijn inmiddels zeer bekende musici geworden.

Informatie en reserveren via www.grachtenfestival-thorn.nl/