Politie Zeeland


---


Z-2830-2009 Aanhoudingen in Hulst
Zaterdagavond rond 23.40 uur is de 50-jarige uitbater van een café aan de Grote Markt in Hulst door twee klanten mishandeld.
Toen de uitbater, die achter de bar stond, twee klanten vertelde geen alcohol meer aan hen te schenken omdat zij zich vervelend gedroegen, sprong een van hen over de bar. Hierdoor sneuvelden glazen en flessen drank.
Deze klant kon door de uitbater en een omstander onder controle worden gebracht waarna de man vanachter de bar wegliep en het café leek te gaan verlaten.
Nog voordat hij echter de deur had bereikt kwam hij terug, samen met de andere klant waarop beiden de uitbater sloegen.
De uitbater, dezelfde omstander en een personeelslid kon het tweetal overmeesteren en in bedwang houden tot de inmiddels gealarmeerde politie ter plaatse was.
Toen de twee klanten, een 44-jarige man uit Stekene (B) en een 34-jarige man uit de gemeente Hulst, wegens openbare geweldpleging werden aangehouden verzetten beiden zich hevig. Ook bedreigde één van hen een aantal agenten.
Het tweetal is in verzekering gesteld.

Z-2831-2009 Vernielingen op kampeerterrein, Cadzand
In de nacht van zaterdag op zondag tussen 04.00 uur en 04.30 uur zijn er vernielingen gepleegd op een kampeerterrein aan de Zwartepolderweg in Cadzand.
Er zijn kranen en een slagboom vernield; het totale schadebedrag is onbekend.

O-2832-2009 Rijden onder invloed, Goes
Zaterdagavond rond 21.45 uur is een 66-jarige automobilist uit Aye (B), aan de Ringbaan West in Goes gecontroleerd op het rijden onder invloed.
Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 4,2 maal teveel had gedronken. Ook bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs.
Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 13 uur.

Z-2833-2009 Rijden onder invloed, Terneuzen
In de nacht van zaterdag op zondag rond 04.35 uur is een 63-jarige automobilist uit Terneuzen, aan de Axelstraat in Terneuzen gecontroleerd op het rijden onder invloed.
Agenten wilden de man aan het Schuttershof al controleren en gaven hem een stopteken. Pas op de Axelsestraat stopte de automobilist.
Uit een blaasproef op straat bleek dat de man teveel had gedronken waarop hem werd medegedeeld dat hij was aangehouden.
De man probeerde echter zijn auto weer te starten en hield zich aan zijn stuur vast toen de agenten hem uit de auto wilden halen.
Op het politiebureau bleek uit ademanalyse dat de man ruim 3 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

---- --