Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Wilp- duo verdacht van vernieling                         |

Twee minderjarige jongens uit de gemeente Voorst zijn zondagochtend 30 augustus bij een jongerencentrum in Wilp door de beveiligingspersoneel aangehouden. Zij worden verdacht van vernieling van een auto.


De politie werd omstreeks 01.00 uur gebeld dat beveiligingspersoneel twee jongens had aangehouden. Zij hadden op de parkeerplaats van een jongerencentrum een auto beschadigd. Toen dit ontdekt werd, trachtte één van de jongeren via een sloot te ontkomen, dit mislukte. Beiden zijn ingesloten voor verhoor en hun moeders zijn over de aanhouding op de hoogte gesteld.

|     |Lochem - schuurbrand                                      |

Zaterdagmiddag 29 augustus heeft er bij een boerderij aan de Gageldijk in Lochem een schuurbrand gewoed. De brandweer had het vuur snel onder controle.


De melding van de brand kwam omstreeks 16.05 uur. Een deel van een schuurwand en enkele tractorbanden zijn door onbekende oorzaak in brand geraakt. Bij de brand kwam asbest van de schuurplaten vrij en het terrein werd afgezet. De brandweer had het vuur snel onder controle.

|     |Lochem - woninginbraken                                   |

Zaterdagavond 29 augustus is er bij twee woningen in Lochem ingebroken. Er zijn sieraden buitgemaakt en op de Hessenweg is de dader door de bewoners overlopen. Hij wist te ontkomen.


De politie kreeg kort voor 22.30 uur een melding van een inbraak bij een woning aan de Hessenweg. De bewoners troffen bij thuiskomst in de schuur een onbekende man aan die er direct vandoor ging. De bewoners gingen er nog wel achteraan, maar de man wist te ontkomen. Bij de woning bleek men de achterdeur te hebben geforceerd.


Bij een nabij gelegen woning aan de Tusseler zijn sieraden buitgemaakt. Er werd een raam geforceerd en de woning werd doorzocht. Vermoedelijk gaat het om dezelfde inbreker. Hij is ongeveer 30 jaar, heeft een lengte van 1.85 m en een bol gelaat met kort gemillimeterd haar. Hij was in het donker gekleed. De politie is een onderzoek gestart en vraagt mensen die meer over beide inbraken of de verdachte weten, te bellen met 0900 - 8844 of met Meld misdaad Anoniem via 0800 - 7000.


Einde berichten


-----------------------

(





(

---- --