Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.15 uur

Utrecht, 30-08-2009

Rijden op gestolen motor

UTRECHT- Op zaterdagmiddag werd een jongen aangehouden omdat hij op een gestolen motor reed.

Omstreeks 17.50 uur zag een agent twee jongens op een motorfiets rijden over de Socrateslaan. Zij reden zonder helm en onhandig. Bij het zien van de agent gooide de jongens de motorfiets op de grond en kozen het hazenpad. Uiteindelijk kon de bestuurder, 17-jaar uit Utrecht, worden aangehouden. Hij werd ingesloten voor verhoor. De motorfiets is van diefstal

afkomstig.

Benzinedieven

UTRECHT- Op vrijdagavond werden twee benzinedieven aangehouden. Omstreeks 23.30 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen verdacht rond een auto liepen aan de Kroonsteeg. Agenten gingen direct ter plaatse en twee personen renden vervolgens hard weg. De achtervolging werd ingezet en een 18-jarige man uit Utrecht kon na een korte achtervolging worden aangehouden. Een 19-jarige verdachte uit Utrecht dook in de omgeving van de Wulpstraat de bosjes in en was even onvindbaar. Een politiehond blafte een aantal keren vervaarlijk bij de bosjes en de Utrechter kwam nu wel tevoorschijn. Beiden zijn ingesloten voor verhoor. Onderzoek wees uit dat de mannen bezig waren benzine te stelen uit een auto.

Motordief aangehouden

UTRECHT- Op vrijdagmiddag werd een gestolen motor aangetroffen in een box.

Omstreeks 13.10 uur kreeg de politie de melding dat een motorfiets gestolen zou worden vanaf de Andusdreef. Agenten gingen direct ter plaatse maar de motor was al verdwenen. Na onderzoek in de buurt kwamen agenten uit bij een box aan de Dorbeendreef. Hier werd een gestolen motor aangetroffen. Een 17-jarige jongen uit Utrecht werd hier aangehouden en ingesloten voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Rijden onder invloed

UTRECHT- Op zaterdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel had gedronken. Omstreeks 06.30 uur werd de 36-jarige man uit Amersfoort gecontroleerd op het Zandpad. Hij bleek alcohol te hebben gedronken en op het bureau blies hij 595 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.