Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.15 uur

Utrecht, 30-08-2009

Rijden in auto vader
LEUSDEN- Op zaterdagochtend werd een man aangehouden nadat hij met de auto van zijn vader een ongeval had veroorzaakt.

Omstreeks 04.50 uur kreeg de politie de melding dat een automobilist op de Plesmanstraat van de weg was geraakt een toen een lantaarnpaal, een boom, een rij struiken een hek had geraakt. De 18-jarige bestuurder uit Leusden gaf aan dat hij de auto van zijn vader zonder toestemming meegenomen had en vervolgens de macht over het stuur was verloren. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs en had alcohol gedronken. Op het bureau blies hij 390 ug/l. De auto raakte zwaar beschadigd en is vermoedelijk onbruikbaar geworden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden met vals bankbiljet
LEUSDEN De politie heeft zaterdagmiddag 28 augustus bij een winkel aan t Plein twee mannen uit Frankrijk aangehouden, die met vals geld wilden betalen.

De politie werd die middag om 14.00 uur gewaarschuwd door personeel van een supermarkt. Een 43-jarige man had daar bij het afrekenen van boodschappen een vals biljet van 20 euro aangeboden. Hij werd samen met zijn 48-jarige vriend aangehouden en moest voor verhoor mee naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak en maakt proces-verbaal op.

Opvallend veel belangstelling voor fietsen
AMERSFOORT De politie heeft zaterdagmiddag 28 augustus op het Inputplein twee mannen uit Amersfoort aangehouden, op verdenking van diefstal van een fiets.

Een getuige waarschuwde die middag om 14.40 uur de politie, omdat de beide mannen aan de op het plein gestalde fietsen voelden. Toen de agenten arriveerden reed de 42-jarige man op een fiets zonder slot weg. De 45-jarige man lopend. Beide mannen moesten mee naar het politiebureau voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak en maakt proces-verbaal op,

Aanrijding met alcohol op
AMERSFOORT De politie heeft zaterdagavond 28 augustus een 24-jarige bromfietser uit Amersfoort aangehouden, die op de Calveenseweg tegen een paaltje was gereden.

De politie werd die avond rond 22.00 uur gealarmeerd, omdat de man met zijn bromfiets ten val was gekomen en daarbij gewond was geraakt aan zijn schouder. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Omdat zijn adem naar alcoholgebruik rook, werd daar bloed van hem afgenomen. Onderzoek moet uitwijzen of hij te veel had gedronken.