Politie Groningen

Zondag 30 augustus 2009

Provincie Groningen, 30-08-2009

Groningen: agenten redden vrouw uit brandende woning

Politieagenten hebben zaterdagnacht een 40-jarige vrouw uit haar brandende woning aan de Peizerweg gered. De agenten waren als eerste op de plek van de brand. Zij zagen de vrouw beneden aan de achterzijde in haar woning staan, terwijl er duidelijk brand in het pand was. De vrouw kwam enigszins verdwaasd op de agenten over. Hierop sloeg één van de agenten het raam van de schuifpui in. De vrouw werd vervolgens door de agenten uit de woning getild. Zij bleek ongedeerd te zijn. Bij nader onderzoek in de woning trof de brandweer geen andere personen aan. De brand werd vervolgens door de brandweer geblust. De politie onderzoekt de toedracht van de brand. Een politieagent moest zich met een snijwond aan zijn arm in het ziekenhuis laten behandelen.

Groningen/Winschoten: mannen aangehouden voor belediging

De politie heeft zaterdagnacht drie mannen aangehouden voor belediging. In de Oosterstraat in Groningen greep de politie in, nadat diverse personen onenigheid met elkaar hadden gekregen. Een 17-jarige jongen uit Groningen schold vervolgens de agenten uit. De knaap werd direct ingerekend. De minderjarige werd na verhoor aan zijn moeder overgedragen. Dezelfde nacht probeerde een 26-jarige man uit Groningen een politieagent, die in zijn auto stilstond op de Grote Markt in de stad, te provoceren. Toen dit niet lukte, liep de man weg. Ten overstaan van een groep mensen beledigde hij plotseling de agent met een handgebaar. De verdachte werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Ten slotte werd een 19-jarige man uit Scheemda aangehouden op de Marktplein in Winschoten. De man bevond zich in een groepje personen, dat andere bezoekers uitscholden. Politieagenten spraken vervolgens het drietal op hun verbale gedrag aan. De 19-jarige schold vervolgens de dienders uit. Ook hij werd meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op tegen het drietal.

Wedde: drietal schiet eenden dood

De politie heeft zaterdagmiddag op de Paviljoenweg drie mannen (21, 22 en 22 jaar) uit Groningen aangehouden, nadat zij twee eenden hadden doodgeschoten. Een getuige had gezien dat het drietal met een luchtbuks op eenden hadden geschoten. Twee eenden werden daarbij gedood. Na enige tijd werden de drie Stadjers met de luchtbuks aangetroffen. De verdachten hadden de eenden doodgeschoten, omdat zij hun eigen voedsel wilden regelen. Het wapen werd in beslag genomen. Tegen het drietal wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: bejaarde man gewond na fietsval

Een 82-jarige man uit Groningen is zaterdagmiddag op de Hoornsedijk gewond geraakt bij een ongeval. De man was door onbekende reden met zijn fiets gevallen. Hij werd met verwondingen aan zijn hoofd naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: vrouw vernielt raam

De politie heeft zaterdagavond in de Middenstraat een 33-jarige vrouw uit Leeuwarden aangehouden voor vernieling. Omstanders zagen dat de vrouw een raam van een deur van een woning vernielde. De vrouw werd door de getuigen vastgepakt en overgedragen aan de politie. Zij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: automobilist gewond bij eenzijdig ongeval

Een 19-jarige man uit Ter Apel is zaterdagnacht op de Provincialeweg N366 gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Ter Apeler raakte volgens eigen zeggen de macht over het stuur van zijn auto kwijt. Hij reed vervolgens in een flauwe bocht rechtdoor. Hierbij raakte de 19-jarige twee bomen, waarna de bestuurder met zijn auto over de kop sloeg. Het slachtoffer wist op eigen kracht uit de auto te komen. Hij werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis. De auto werd zwaar beschadigd afgesleept. De politie heeft een rapportage van het ongeval opgemaakt.