Politie Drenthe

Zondag

Provincie Drenthe, 30-08-2009

Politie treedt op tegen overlast bromfietsers Peelo

ASSEN Na meerdere klachten uit de wijk Peelo van overlast door bromfietsers heeft de politie de laatste dagen op diverse plaatsen en tijden controles uitgevoerd. Er zijn meerdere bekeuringen uitgedeeld voor het rijden zonder helm, over voetpaden, overlast bij het winkelcentrum en dergelijke. Zaterdagnacht werd een bromfietser van de weg gehaald met een niet verzekerde en flink opgevoerde bromfiets. Bij een controle op de Zwartwaterseweg kreeg zaterdagnacht een bromfietser zonder verlichting een stopteken van een van de bikers van de politie. In plaats van te stoppen reed deze bestuurder door en reed daarbij tegen de fiets van de agent. Hij wist te ontkomen; zijn identiteit is echter bekend en hij zal worden aangehouden zodra hij is opgespoord. De komende tijd blijft de politie aandacht houden voor overlast door bromfietsers in deze wijk.

Jongen aangehouden bij vechtpartij

HOOGEVEEN Zaterdagnacht heeft de politie in de Grote Kerkstraat een 15-jarige jongen uit Hoogeveen aangehouden na een vechtpartij. Ondanks dat een opstootje was beëindigd bleef hij vervelend en wilde vechten. Toen agenten hem wilden aanhouden keerde een groep van tien omstanders zich tegen de agenten en wilden de aanhouding beletten. Met gebruik van de wapenstok lukte het de politie om de groep van zich af te houden en de aangehouden verdachte af te voeren. Deze krijgt een proces-verbaal voor onder meer verzet en hij zal ook een toegangsverbod krijgen voor het centrum. (2009036907)

Aanhouding na mishandeling

DROUWENERMOND Zaterdagnacht heeft de beveiliging van een boerenrockfeest aan het Zuiderdiep een 27-jarige man uit Gasselte aangehouden. Hij had een andere bezoeker, een 25-jarige man uit Gieterveen, mishandeld en werd overgedragen aan de politie. De verdachte is ingesloten en krijgt na verhoor een proces-verbaal wegens mishandeling. Wat de aanleiding is geweest is niet bekend. (2009036912)

Containers in brand

ASSEN Zaterdagnacht zijn achter een woning aan de Vennebroekstraat twee containers in brand gestoken. De 42-jarige bewoner wist de brand zelf te blussen. Behalve de containers liep ook de schutting brandschade op. De Politie onderzoekt deze zaak. (2009036918)

Met drank op in de sloot

EXLOO Zaterdagnacht reed een 31-jarige man uit Emmen met zijn auto over de Buinerweg. Daar raakte hij van de weg en kwam in de sloot tot stilstand. Vermoedelijk oorzaak is teveel alcohol. Bij de blaastest scoorde de man 1,5 promille, drie keer de toegestane hoeveelheid. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (2009036926)

Meer alcohol in het verkeer

NIEUW DORDRECHT Zaterdagnacht zagen agenten op de Oosterveenseweg twee autos rijden, waarbij de een de ander sleepte. Beide bestuurders werden gecontroleerd. Beide hadden gedronken. De een, een 22-jarige man uit Nieuw Dordrecht, had ruim 1 promille alcohol. De ander, een 23-jarige man uit Erica, scoorde 1,75 promille. Beide bestuurders bleken eerder met elkaar een aanrijding te hebben gehad op de Phileas Foggstraat in Emmen. Na het ongeval sleepte de een de ander weg, maar onderweg kwamen ze politie tegen. Van beide bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd. (2009036939)

BEILEN Zaterdagnacht reed een 26-jarige man uit Delfzijl met zijn auto over de Domoweg, terwijl hij had gedronken. De blaastest kwam uit op 0,55 promille. (2009036948)

ASSEN Zaterdagnacht controleerde de politie op de Kamerlingh Onneslaan een 23-jarige automobilist uit Assen. Hij had gedronken, ongeveer 1 promille. Omdat hij nog geen vijf jaar zijn rijbewijs heeft, is vanwege deze uitslag zijn rijbewijs ingevorderd. (2009036971)

Verdachten aangehouden na vernieling autos

HOOGEVEEN Zaterdagnacht kreeg de politie een melding van vernieling van autos aan de Linthorst Homanstraat. Getuigen gaven door dat het om drie daders ging en gaven een goed signalement door. Na een zoekactie troffen agenten de drie vermoedelijke daders aan in de omgeving. Ze werden aangehouden en zijn voor een nader onderzoek ingesloten. De drie komen uit Hoogeveen en zijn al 26 en 27 jaar oud. Van diverse autos bleken onder meer ruitenwissers en een kentekenplaat te zijn afgebroken. (2009036956)

Strobranden

EEXTERZANDVOORT Zaterdagnacht is in een weiland aan de Krommedijk een bult met ongeveer honderd rollen stro in brand bestoken. De 39-jarige eigenaar is daarmee voor de tweede keer gedupeerd omdat de nacht ervoor al ruim achthonderd strobalen van hem op een andere locatie in brand zijn gestoken. Dat was aan de Koebroeken in Eext. De politie gaat uit van brandstichting en stelt een nader onderzoek in. (2009036968)

Onderstaande is bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze persberichten en wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is voor u van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.