Ingezonden persbericht


WIC Nieuwsbriefvoor wijnprofessionals

Nederland ontdekt breed scala aan Bubbles

Strand, zon , wind en veel mousserende wijnen

Zandvoort 30 augustus 2009, Het zonnige Mango's Beachbar was zondag het decor van de derde editie van "Bubbles on the Beach" van Perswijn. Onder grote belangstelling van jong en oud werden ruim 80 verschillende mousserende wijnen geproefd. Weer meer dan vorig jaar. Uit de grote opkomst en de positieve reacties blijkt dat 'bubbels' niet meer weg te denken zijn uit Nederland. Op een gewone zondagmiddag genoten we van cava, prosecco crémant en sekt met oesters en zachtgekruide Jamaicaanse amuses. Ook de strandmaaltijd met veel fris fruit en groente bleek goed te combineren met mousserende wijn.

Ook dit jaar weer een groter aanbod van mousserende rosé. Juist deze wijnen bleken goed met eten te combineren en in de smaak te vallen.

Lekkerste mousserende wijn, gekozen door de bezoekers van "Bubbles on the beach"

De mousserende wijnen uit Frankrijk, Australië, Duitsland, Zuid Afrika, Spanje en Italië van 22 importeurs werden serieus geproefd en vergeleken voor de verkiezing van de beste mousserende wijn van de dag. De uitslag :


1. Sua Sparkling, Chenin Blanc - Ugni Blanc, Mendoza, Argentinië,

Wijnimport Jos Rijnaarts


2. PITARS, PITARS Prosecco, Vino Spumante di Qualità Extra Dry , 2008, Prosecco,

Friuli-Venezia-Giulia, Italië, Dykstra Wine Investments | PITARS


3. Pink Pink Fizz, Spanje, Grape District

Dat er voor iedereen een mousserende wijn te vinden was bleek wel uit de diversiteit in de keuze. Drogere en zoetere wijnen wisselden elkaar af.