Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Zondag 30 augustus: Luistervinken aan de Plas

Op zondag 30 augustus wordt door Gerard Schuiling tussen 14.00 en 14.15 uur aan de Kralingse Plas, tegenover Park Rozenburg, de vierde editie van het openluchtconcert Luistervinken aan de Plas geopend. Luistervinken aan de Plas wordt georganiseerd door de stichting Kralingen Klassiek. Dit evenement past goed in het streven van het dagelijks bestuur om het Kralingse Bos beter te benutten voor recreatieve uitingen.

In samenwerking met Your World staat dit jaar veel jong talent op het programma. De middag begint om 12.00 uur met een speciaal kinderprogramma voor de jonge luistervinken dat mogelijk is gemaakt door de Erasmus stichting. Kinderen kunnen kijken en luisteren naar de liedjes van Wijs, een poppenvoorstelling van Dinis Poppenrijk uit Kralingen en Joris Lutz vertolkt op zijn eigen wijze een verhaaltje over Fred. In het hoofdprogramma vanaf 14.30 uur krijgt jong talent de kans zich te presenteren, zoals het Rotterdams Jongenskoor, Cubus Ensemble van het Nationaal Jeugdorkest en Eric Vloeimans sluit het concert af samen met Eric Vaarzon Morel.

Het openluchtconcert is gratis. Tijdens het festival is er publiekscatering aanwezig en speciaal voor Luistervinken aan de Plas heeft de Picknick Company picknickmanden samengesteld. Deze kunnen via www.picknickaandeplas.nl worden gereserveerd. Het openluchtconcert wordt onder andere mogelijk gemaakt door de deelgemeente Kralingen-Crooswijk, Ontwikkelingscombinatie Nieuw Crooswijk (OCNC), Your World en de Rabobank.