RTL Group

RTL 5 schudt op z'n grondvesten tijdens dance night

Na de succesvolle eerste reeks van So You Think You Can Dance gaat zondag 30 augustus het tweede seizoen van start. Natuurlijk kan dat niet ongemerkt voorbij gaan en daarom staat RTL 5 die avond in het teken van dans tijdens een speciale Dance Night.

Dance Night wordt geopend met dé dansfilm aller tijden: Dirty Dancing. In deze klassieker vertrekt de jonge vrouw Baby met haar ouders naar een vakantiepark. Daar komt ze in contact met een groep medewerkers die buiten werktijd helemaal los gaan. Baby valt als een blok voor dansleraar Johnny, die het brave meisje in eerste instantie helemaal niet ziet staan. Dat verandert wanneer Baby zich uit nood opwerpt als zijn danspartner en langzaam uit haar schulp kruipt.

Na Dirty Dancing is het tijd voor de aftrap van So You Think You Can Dance. In de eerste aflevering is te zien welk danstalent dit jaar op de audities is afgekomen.

Slotnummer van de Dance Night is Stomp The Yard. In deze dynamische dancefilm vertrekt DJ na de dood van zijn broer naar Atlanta om te gaan studeren. Hier ontdekt hij de Afro-Amerikaanse dansvorm 'stepping', waarbij de dansers op een bepaald ritme stampen en klappen. Stepping is enorm populair op zijn universiteit. Als blijkt dat DJ hier ook aanleg voor heeft, komt hij midden in de vete tussen twee rivaliserende teams terecht. De beste van deze teams mag uitkomen tijdens een jaarlijks steppingkampioenschap. Maar voor DJ zijn team op weg naar de overwinning kan helpen, moet hij eerst afrekenen met zijn verleden.

Dance Night: Dirty Dancing: zondag 30 augustus tussen 18.10 en 20.00 uur.
So You Think You Can Dance: zondag 30 augustus tussen 20.00 en 21.30 uur.
Dance Night: Stomp The Yard: zondag 30 augustus tussen 21.30 en 23.40 uur.

---

Noot aan de redactie: Bijgaande foto's en ander fotomateriaal kunt u opvragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marije Onderwaater, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718406 of marije.onderwaater@rtl.nl. U kunt daarnaast ook onze site www.pressroomrtlnederland.nl bezoeken.