Gemeente Lingewaard


Gezelligheid en vertier op zondag 30 augustus in Lingewaard

Deelnemers aan de 25 en 50 km route passeren de dorpskernen van Angeren, Bemmel, Doornenburg, Gendt, Haalderen en Huissen. Reden voor de plaatselijke horeca om op de doorkomstplaatsen voor gezelligheid en vertier te zorgen. De horeca heeft op een aantal plaatsen gezorgd voor georganiseerde optredens.

Bemmel
De 25 km-fietsers zijn juist gestart of zij doen Bemmel aan. Later die middag passeren ook de 50 km-fietsers Bemmel.Centraal in Bemmel op de Markt is door de plaatselijke horeca een aantrekkelijk muzikaal programma samengesteld. Tussen 11.00 uur en 13.00 speelt het lokale dweilorkest Alarmfase 3 en tussen 13.00 uur en 17.30 uur is het de beurt aan top 40-orkest Big Bird. Ook cafe De Roskam heeft een terras op het gazon voor Kasteel de Kinkelenburg.

Het is zeker de moeite waard om een kleine tussenstop te maken of gewoon om de hele dag te vertoeven op het terras.

Angeren
In Angeren passeren de 25 km-fietsers Herberg de Ploeg. Daar heeft de uitbater gezorgd voor een gezellig terras waar het plaatselijk dweilorkest De Deurdweilers zorgen voor gezelligheid.

Een punt dat zeker is aan te raden voor een tussenstop of om de voorbijkomende fietsers aan te moedigen.

Huissen
In Huissen passeren de fietsers ondermeer de Kloosterlaan, de Vierakkerstraat, en de Markt. In genoemde straten heeft de plaatselijke horeca gezorgd voor volop vertier. Tussen 11.00 uur en 16.00 uur zijn er allerlei optredens van verschillende blaaskapellen zoals Torkest, Bevelander Muzikanten en De Leemkuulers en diverse koren uit Lingewaard.

Het is beslist de moeite waard om even op een van de terrassen een plaatsje te zoeken.

Gendt, Doornenburg en Haalderen
Ook in deze woonkernen passeert u terrassen waar de uitbater zal zorgen voor een gezellig terras. De terrassen zijn zeker aan te raden voor een tussenstop of om de voorbijkomende fietsers aan te moedigen.