Gemeente Echt-Susteren


Grensparkdag 2009

"In het spoor van de geschiedenis in het Grenspark"

Â

Om bewoners en bezoekers nader kennis te laten maken met de bijzonderheden van het prachtige Grenspark Maas-Swalm-Nette organiseren het Duits-Nederlandse Grenspark Maas-Swalm-Nette en zijn Duitse partner Naturpark Schwalm-Nette op 30 augustus voor de 11e keer de Grensparkdag.

Â

Dit jaar staat de Grensparkdag geheel onder het motto: âOp het spoor van de geschiedenis in het Grenspark Maas-Swalm-Netteâ. Tal van bezoekerscentra, musea, heemkundeverenigingen, organisaties, VVVâ s en gemeenten doen mee om op deze dag een uitgebreid programma van de gezamenlijke Nederlandse-Duitse cultuurgeschiedenis te presenteren.

Â

Hoe zag het er in onze cultuurlandschap ooit uit? Hoe leefden de mensen in deze streek. Hoe maakten zij gebruik van wat de natuur hun bood? Welke invloed hadden de Franse of de Spanjaarden? Met bijzondere thematische wandelingen, fietstochten, tentoonstellingen, lezingen en markten krijgt u antwoord op al deze vragen. Probeer eens Fastfood uit het Stenentijdperk op de ambachtelijke markt in Wildenrath. Bezoek eens het oude vestingstadje Stevensweert op een eiland in de Maas. Wandel mee in het spoor van de turfstekers langs de meren van de Nette in Nettetal of fiets mee in het spoor van Napoleon en zijn Noordervaart. Er is veel te doen! Kom en doe mee!

Â

Op zoek naar meer informatie? Kijk dan op internet: www.grenspark-msn.nl, www.naturpark-msn.de of mail naar silke.weich@grenspark-msn.nl

Â

Â

Te downloaden:

* Programma Grensparkdag naar plaats gesorteerd-.pdf
* Programma Grensparkdag naar tijd gesorteerd-.pdf