Wielrenners zetten zich in voor AzG in de Tour for Life

09/04/2009 16:13

Artsen Zonder Grenzen

9 april 2009 - Deze zomer wordt voor de eerste keer de 'Tour for Life' georganiseerd: een zware, klassieke achtdaagse wielertocht van Italië naar Nederland. Van 30 augustus tot en met 6 september fietsen (amateur)wielrenners in ploegverband elke dag 130 km tot 200 km, waarbij zij meerdere zware, klassieke cols beklimmen. Hiermee brengen zij geld bijeen voor Artsen zonder Grenzen. Onder het motto 'Rijd de tour van je leven' nodigt de organisatie mensen uit hun wielerpassie in te zetten voor noodhulp aan slachtoffers van rampen, oorlogen en epidemieën. Inschrijven kan nog tot 1 augustus 2009. Meer informatie is te vinden op www.tourforlife.nl

De deelnemende ploegen rijden acht loodzware etappes over vele cols van Italië naar Nederland, langs klassieke routes, ongeveer 150 kilometer per dag. De etappeafstanden variëren van 130 kilometer in de bergen tot 200 kilometer op vlak terrein. De eerste etappe is meteen ook de zwaarste. Een echte koninginnerit. Mike Verboon (37), tandarts en kopman van de ploeg De Fausto Coppi's: 'We hebben het parcours al vol ontzag bestudeerd. Alle klassieke wieleruitdagingen tussen Italië en Nederland zitten erin.' Ook Hans van de Weerd, algemeen directeur van Artsen zonder Grenzen en Pim de Graaf, voorzitter rijden mee met hun Artsen zonder Grenzen-ploeg.

Elke ploeg van Tour for Life brengt minstens 15.000 euro sponsorgeld in voor medische noodhulporganisatie Artsen zonder Grenzen. Hiermee kunnen de ploegen hét verschil maken voor mensen in nood: mensen die het slachtoffer zijn van geweld of mensen die door een natuurramp of oorlog geen thuis meer hebben. Mensen die anders geen medische zorg zouden krijgen. Met het sponsorbedrag van één ploeg kan Artsen zonder Grenzen meer dan 3.500 slachtoffers direct medische noodhulp verlenen, bijvoorbeeld na een aardbeving. Artsen zonder Grenzen roept wielrenners op de Tour for Life te rijden. Het liefst met een kopman uit de medische wereld. En zo deze ultieme uitdaging te verbinden aan de uitdagingen die de teams van Artsen zonder Grenzen elke dag aangaan: het verlenen van noodhulp in oorlogs- en conflictgebieden.

Praktische informatie

Voor inschrijven, meer en up-to-date informatie is er een speciale website: www.tourforlife.nl. Een ploeg bestaat in principe uit 6 tot 9 renners, maar het is ook mogelijk de Tour for Life in een ploeg vanaf 2 personen te rijden of individueel. In een ploeg vanaf 2 personen is het sponsorbedrag dat een individuele renner inzamelt 2.500 euro en het inschrijfgeld 100 euro per persoon. Individuele renners (zonder ploeg) kunnen meerijden met een Single Bike ploeg, samen met andere individuele renners. Voor sponsors, achterban en andere fans is de voorbereiding en tocht van elke renner te volgen met ploeg-weblogs, trackers (live) en dagelijkse journaals.

Wielrenners kunnen zich opgeven via www.tourforlife.nl.





http://www.tourforlife.nl