Gemeente Bussum

Verkeersmaatregelen centrum i.v.m. Belevingsfestival 29 augusutus

Muziek, film, theater, beeldende kunst, zang, dans, informatie en veel vermaak.vullen het Belevingsfestival Bussum, de allernieuwste editie van Bussum Cultureel op 28, 29 en 30 augustus. Het bekende cultuurfeest is in een nieuw jasje gestoken en wordt gecombineerd met een spetterende Koopjesdag van Bussumse winkeliers.

Â

Het centrum van Bussum wordt op zaterdag 29 augustus compleet op zijn kop gezet. Om ongestoord te kunnen horen, zien en proeven, is het centrum die dag autovrij. Een aantal straten in en rond het centrum is afgesloten voor alle verkeer. De afsluitingen duren van zeven uur âs ochtends tot 24 uur âs nachts en is met borden en hekwerken aangegeven. In en rond het centrum zijn omleidingsroutes ingesteld. Kijk voor de omleidingen op de website van de gemeente Bussum (www.Bussum.nl).

Â

De afsluiting betreft de volgende straten:

Â


* Landstraat â vanaf rotonde De Clinge (Huizerweg) tot Nieuwe Raadhuisstraat


* Nieuwe Raadhuisstraat


* Brinklaan - tussen Olmenlaan en Kerkstraat


* Kapelstraat â tussen Havenstraat en Kerkstraat


* Veerstraat


* Nassaustraat


* Nassaulaan


* Spoorwegovergang Meerweg (Hema/Julianaplein)


* Thierensstraat en Achterom (wel toegankelijk voor hulpdiensten).


* Spiegelstraat â tussen Herenstraat en Nassaupark

Â

Â

Parkeren tijdens Belevingsfestival en Koopjesdag

Â

In verband met de snelle bereikbaarheid van de hulpdiensten geldt op de Frederik van Eedenweg, tussen de Oud Bussumerweg en Anthonie van Leeuwenhoekweg een algeheel parkeerverbod tussen 7.00 en 21.00 uur. Het parkeerterreinen Raadhuisplein is van vrijdagochtend 28 augustus 7.00 uur tot en met zaterdag 29 augustus 24.00 uur niet beschikbaar. Op het Wilhelminaplantsoen kan vanaf woensdagavond 26 augustus 18.00 uur (opbouw markt) tot en met zaterdag 29 augustus 24.00 uur niet geparkeerd worden.

Â

De parkeergarages De Olmen, Scapino/Nieuwe Brink en het parkeerterrein aan de Veldweg zijn bereikbaar en beschikbaar. De gemeente Bussum dringt er bij een ieder op aan om vooral met de fiets naar de festiviteiten te komen. Dat is niet alleen goed voor lijf en leden, maar ook zo gemakkelijk !

Â

Busvervoer deels omgeleid

Â

Een aantal buslijnen rijdt tijdens het evenement een andere route. Buslijn 100 en Buslijn 105 kennen geen omleidingen. Buslijn 107, 109 en 111 rijden wel om. De drie lijnen rijden richting station Naarden-Bussum via de Huizerweg. Amersfoortsestraatweg, Brediusweg, Gen. de la Reylaan en Albrechtlaan. Buslijn 107 doet alle haltes op de Huizerweg aan, buslijn 109 stopt hier niet. Buslijn 111 rijdt over de Ceintuurbaan. Vanaf het station rijden de 107 en 111 via de Stationsweg, Gen. de la Reylaan, Brediusweg, Amersfoortsestraatweg, Huizerweg, Kerkstraat en Brinklaan. Buslijn 109 buigt vanaf de Huizerweg de KPC de Bazelstraat in.

Â

Mensen die met de bus naar Bussum Cultureel komen, wordt geadviseerd uit te stappen bij de haltes Huizerweg/Postweg en Brediusweg/Hooftlaan. Nadere informatie over de bussen is te vinden op de website van Connexion.

Â

Â

Â