Ingezonden persbericht


PERSBERICHT VathorstNOW! WEEK 32

VathorstNow! 28 en 29 augustus 2009!

Van wijkfeest naar groots evenement, Amersfoortse Wethouder trots op wijkinitiatief

Vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus is er voor de tweede keer Vathorst Now! Na het doorslaande succes van vorig jaar (meer dan 5000 bezoekers) is er dit jaar unaniem besloten weer een groots feest voor én met de inwoners van Vathorst te organiseren, uiteraard weer gratis toegankelijk! Om nog meer mensen te bereiken is er voor gekozen de vele activiteiten te verspreiden over twee dagen. Vathorst Now! vindt dit jaar plaats op een nog groter terrein waar ruimte is voor 10.000 bezoekers, het terrein van De Bron midden in onze wijk.

De Amersfoortse wethouder Gert Boeve van Jeugd, Welzijn en Economische zaken en tevens de wijkwethouder van Vathorst uit zich trots over het plaatselijke evenement "Ik vind het geweldig dat VathorstNow! weer gehouden wordt. En nu nog grootser! Graag kom ik zelf ook Vathorst Now bezoeken. Misschien ontmoet ik u dan!'

Het programma:

Vrijdag 28 augustus

Taptoe en Tropische avond met Yes-R en Belle Perez

Op vrijdag aan het begin van de avond zullen er vanuit de gehele wijk verschillende drumbands naar het festivalterrein De Bron lopen die samen komen om VathorstNow te beginnen met een gezamenlijke Taptoe. Op het grote podium daarna een optreden van de populaire artiest Yes-R (foto) met bekende hits als 'Rampeneren' en 'Hey schatje'. Daarna een optreden van de Bigband Cool24. Een groots live orkest, vorig jaar ook aanwezig op VathorstNow! die hits spelen van oa. Robbie Williams, Tina Turner en Jennifer Lopez.

Bij het invallen van de avond worden de sferen pas echt tropisch. De organisatie heeft de populaire Vlaamse Zangeres en TROS presentatrice Belle Perez met haar band naar Vathorst weten te halen (foto). Het festivalterrein verandert in een Latino dansvloer met muziek waarbij niemand stil kan blijven staan.

Zaterdag 29 augustus

Kinderspektakel en buurtteams gaan de strijd aan in Portaal Vijfkamp

Zaterdagmiddag staat in het teken van de sportieve strijd op de in Vathorst alom bekende vijfkamp. Op het festivalterrein naast de Portaal Vijfkamp wordt verder een stoer kinderpark ingericht met luchtkussens, surf simulator en een heleboel verrassingen. De hele middag gratis plezier en andere kinderen uit de wijk ontmoeten. Ook kunnen de kinderen individueel meedoen aan hun eigen vijfkamp!

De ouders kunnen tegelijkertijd meedoen aan de Portaal Vijfkamp. Iedereen in de wijk wordt uitgedaagd met een vrienden-, sport- of burenteam mee te doen. De 30 deelnemende teams bestaan elk uit minimaal 6 personen (deelname va.15 jaar). De vijfkamp vindt ook rond het festivalterrein plaats met een heuse opblaashindernisbaan, verschillende hilarische en spannende spellen en natuurlijk het nu al legendarische buikglijden! Gezelligheid staat voorop en het winnende team verdient een straat-BBQ twv. ¤500,=. Inmiddels zijn al mmeer dan twintig enthousiaste teams aangemeld via vathorstnow.nl dus de inschrijving is bijna gesloten.

Tijdens de kindermarkt en Vijfkamp is er weer de infomarkt. Iedere Vathorstenaar die zich wil presenteren: kunstenaar, muziekvereniging of bedrijf, showt zijn of haar waar. Tijdens al deze activiteiten live muziek van de band Slew Jones, onlangs nog te zien op Festivat, de band Jukebox. De middag gaat naadloos over in de finale-avond van VathorstNow! met dance van Mixtape en de DJ Battle van Amersfoort. Jonge talentvolle DJ's uit de regio in muzikale strijd met elkaar.

Na de prijsuitreiking wordt de avond ingeleid door de Politie BigBand Pro-Motion uit Amersfoort. De meest muzikale agenten van Nederland zetten Vathorst op zijn kop.

Hollandse toppers tijden NOWFestival!: Jeroen van der Boom en Van Dik Hout

De zaterdagavond van VathorstNow! wordt een groot muziekspektakel en is omgedoopt tot NOWFestival!. Na een zeer succesvol optreden in de binnenstad van Amersfoort dit voorjaar komt Jeroen van der Boom nu Vathorst op zijn kop zetten. Na de hits 'Jij Bent Zo', 'Eén Wereld' en 'Het Is Over' gaat het festivalterrein los met BigBird. Veel interactie en muzikaal entertainend met deze 'boy' band met als rode draad een grote witte vleugel. Een ultieme stemmenmaker met hits als 'Don't Stop Me Now', 'Crazy In Love' en 'Je Hoeft Niet Naar Huis Vannacht'.

Van Dik Hout is één van de beste en meest succesvolle Nederlandse bands van de laatste jaren. Met hits als 'Stil In Mij', 'Zij Maakt Het Verschil' en 'Mijn Houten Hart' zullen ze vast iedere Vathorster in zwijmel- én feeststemming brengen. Een concert voor jong en oud. De avond komt tot zijn hoogtepunt met het betere dancewerk van de Amersfoortse DJ Trebon die evenals vorig jaar eindigt met een spetterende openluchtdiscotheek en grote vuurwerkshow. De avond wordt gepresenteerd door Vathorster en presentator van AVRO SmartkidZ, Marcel Kuijer.

VathorstNOW! is gratis toegankelijk. Voor meer informatie, route en parkeren kijk op www.vathorstnow.nl