Ingezonden persbericht


Persbericht

RES Software ontvangt patent voor Workspace Extender-technologie ~ Cruciale technologie voor iedere virtuele desktop-implementatie wordt gepresenteerd tijdens VMworld San Francisco ~

's-Hertogenbosch, 27 augustus 2009 - RES Software, marktleider op het gebied van User Workspace Management, heeft van het European Patent Office (EPO) het patentnummer EP1331556 toegewezen gekregen. Dit patent beschrijft methoden om de remote desktop uit te breiden met applicaties die lokaal draaien. Workspace Extender is een cruciale technologie om virtuele desktops te implementeren en zal worden gedemonstreerd tijdens VMworld in San Francisco van 31 augustus tot en met 3 september.

RES PowerFuse Workspace Extender(TM) is één van de belangrijkste technologieën binnen RES PowerFuse. RES PowerFuse ontkoppelt de desktop- en eindgebruikerinstellingen van de onderliggende desktop-infrastructuur en creëert dynamisch een gepersonaliseerde, beveiligde en consistente gebruikersomgeving (user workspace). Het type computer is daarbij niet belangrijk: het kan gaan om (een combinatie van) traditionele desktops, notebooks, thin clients of virtuele desktops. Voordelen van het gebruik van RES PowerFuse zijn een hogere productiviteit van de eindgebruiker en lagere desktop TCO.

Met de toevoeging van de Workspace Extender biedt RES PowerFuse de mogelijkheid om de virtuele desktop uit te breiden met applicaties die lokaal draaien. Dit betekent dat de lokale applicaties die de eindgebruiker nodig heeft en de virtuele desktop samengesmolten worden tot één consistente user workspace. Hiermee neemt de productiviteit van eindgebruikers toe, zonder dat dit ten koste gaat van de beheersbaarheid van de gestandaardiseerde virtuele desktop-omgeving. Het gebruik van de Workspace Extender-technologie is vooral zeer waardevol bij het gebruik media-intensieve toepassingen, zoals CD/DVD-applicaties, VoIP en video-applicaties.

Een voorbeeld is de mogelijkheid om een CD-rom te schrijven op een lokale computer vanaf een virtuele desktop. De eindgebruiker merkt geen verschil tussen de lokale en gevirtualiseerde omgeving en hiermee neemt de acceptatie van virtuele desktop-technologie toe. Alles werkt samen als één geïntegreerde desktop die een uitstekende gebruikerservaring biedt. Deze functie wordt binnen de huidige desktopvirtualisatie-technologieën niet geboden.

"Sommige applicaties zijn eenvoudigweg niet geschikt om aangeboden te worden door middel van remote of virtuele desktop technologieën", stelt Bob Jansen, chief technology officer bij RES Software. "Om het beste van beide werelden te verenigen, hebben wij de Workspace Extender al in 2001 ontwikkeld, waarna er een patent voor is aangevraagd. Deze technologie biedt enorme toegevoegde waarde in iedere virtuele desktop-omgeving, en op dit moment is RES PowerFuse het enige product in de markt die deze functionaliteit kan bieden. Ik ben trots op het feit we dat dit patent hebben ontvangen als erkenning voor de unieke waarde van onze oplossing."

De aandacht voor de User Workspace Management-markt neemt toe nu IT-professionals en analisten het er over eens zijn dat de desktop-configuratie van de toekomst zal bestaan uit een mix van traditionele workstations, thin clients, remote terminals en virtuele desktops. Het beheren van alle eindgebruikerinformatie is een belangrijke uitdaging op het gebied van IT.

Ook analisten van Gartner zien personalisatie van 'Hosted Virtual Desktops' als een voorwaarde voor succesvolle virtuele desktop-implementaties en RES PowerFuse wordt op dit moment gezien als één van de meest complete producten om een gepersonaliseerde omgeving te bieden voor HVD-images.1