Ingezonden persbericht


Persbericht

Skywest Airlines breidt Fokker 100 vloot uit met GNSS Fokker Services maakt nieuwe stappen in routenavigatie

Nieuw-Vennep, 27 augustus 2009 - Skywest Airlines, gestationeeerd in Perth, West-Australië, breidt haar Fokker 100-vloot uit met het nieuwe geïntegreerde Global Navigation Satellite System (GNSS). Na Air Niugini is Skywest de tweede luchtvaartmaatschappij die gebruik gaat maken van het nieuwe systeem. Voor Fokker Services is dit een belangrijke stap vooruit.

Fokker Services is een van de initiatiefnemers in de wereld als het aankomt op routenavigatie. Het geïntegreerde GNSS-systeem laat opnieuw het concurrerende vermogen van Fokker 100 en Fokker 70 zien. Het systeem is niet alleen innovatief maar ook zeer kosteneffectief voor operators. Met GNSS zijn vluchten nauwkeuriger uit te voeren, wat zorgt voor kortere aanvliegroutes en lagere decision heights. Hierdoor besparen operators aanzienlijk op brandstofkosten en CO2.

Jeff Chatfield, Executive Chairman van Skywest: 'Door het GNSS-systeem in onze vloot te installeren, vergroten we onze capaciteit en creëren we nieuwe ontwikkelingen in de dienstensector. GNSS geeft ons de mogelijkheid om het aantal vluchten per dag te verhogen en het zorgt ervoor dat we 's nachts kunnen landen op afgelegen vliegvelden.'

Skywest heeft een Fokker-vloot die bestaat uit zeven Fokkers 50 en acht Fokkers 100. Recent is een negende Fokker 100 aangeschaft. Momenteel wordt deze bij Fokker Services Asia klaargemaakt voor de operatie.


- einde -


Ingezonden persbericht