Natur-elle start nieuw verkooppunt België


CULEMBORG, 20090827 -- Afgelopen weekend vond de ecologische en fair trade textielbeurs plaats in Sint Niklaas in België (www.ecotextiel.be). Ook Natur-elle was hier aanwezig om haar eco-friendly baby & lifestyle collectie te showen aan de vakhandel en de consument. Bezoekers waren afkomstig uit zowel België, Nederland als Frankrijk, vandaar dat Natur-elle nu ook een nieuw verkooppunt heeft in België.

België
Via het maandelijkse retailnieuws waren de meeste winkeliers reeds op de hoogte van het assortiment van Natur-elle, maar zij waren zeer verheugd deze nu ook in het echt te kunnen aanschouwen. Vanaf komende week zal daarom een deel van de collectie van Natur-elle onder andere te koop zijn bij Doekjes & Broekjes in Leuven. Deze winkel zal starten met de KIJK-collectie en de zachte knuffeldoekjes. Zoals alle artikelen van Natur-elle zijn deze producten gemaakt van biokatoen en op eerlijke wijze geproduceerd in Europa.

Waarom biokatoen?
Biokatoen wordt geproduceerd zonder gebruik te maken van pesticiden en andere chemische middelen, waardoor de stof helemaal schoon maar ook erg zacht is. Biologische katoen voelt zacht aan maar is ook zacht voor de gevoelige babyhuid. Deze stoffen veroorzaken geen huidirritaties of andere huidproblemen vanwege het ontbreken van schadelijke chemicaliën. 

Toename 'groene' (web)winkels
Omdat consumenten zich steeds bewuster worden van de voordelen van biokatoen, is er duidelijk een toename van 'groene' (web)winkels te zien. Winkels die zich specialiseren in ecologische baby-artikelen zijn groeiende, zowel in Nederland als België. Engeland en Duitsland lopen in Europa nog voorop, maar Nederlanders beginnen zich er ook steeds meer van bewust te worden dat biologische artikelen beter zijn voor mens en milieu.





Ingezonden persbericht