Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
april 2009

Derde editie Heerlijk Rotterdam: 27 - 30 augustus 2009
Vier dagen lang culinair genieten aan de Parklaan

Hét culinaire festival van Nederland, Heerlijk Rotterdam, duurt dit jaar maar liefst vier dagen! Van donderdag 27 tot en met zondag 30 augustus kunnen fijnproevers weer ultiem genieten van betaalbare culinaire hoogstandjes aan de Rotterdamse Parklaan. Topkoks als Erik van Loo, Herman den Blijker en Ad Janssen deden in 2008 de smaakpapillen al prikkelen, maar ook dit jaar zal een bijzondere selectie van toprestaurants deelnemen aan Heerlijk Rotterdam.

Prijs Koninklijke Horeca Nederland
Met meer dan 35.000 bezoekers overtrof Heerlijk Rotterdam in 2008 alle verwachtingen. Naast een enthousiast publiek bezochten veel bekende namen uit de Nederlandse horeca de fraai aangeklede Parklaan. Initiatiefnemer van het evenement, Arthur Bassant, ontving in februari dit jaar bovendien de Verdienstenbokaal 2008 uit handen van juryleden van de Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Rotterdam. Bassant werd geprezen om zijn vernieuwende concept waarmee hij in twee jaar tijd een bijzonder culinair festijn heeft neergezet dat zijn gelijke niet kent in Nederland.

Crème de la Crème
Ook in 2009 zal de absolute top van het hoogsegment horeca aanwezig zijn op het culinaire festival van Rotterdam. Bekende sterrenchefs als Herman den Blijker, Eric van Loo, Ad Janssen en nieuwkomer Mario de Ridder, zullen schitteren op de derde editie van Heerlijk Rotterdam. Het Rotterdamse evenement is een groots culinair festival waar bezoekers een kwalitatieve reis maken langs bijzondere wijnen en spijzen. Gedurende vier dagen koken chefkoks van meer dan vijftien toprestaurants waaronder Parkheuvel, De Zwethheul, Rosso, De Engel, Kasteel van Rhoon, De Pijp, Boudoir, Lepels, Mastika en de Bernisse Molen, de sterren van de hemel. De exquise gerechten waar normaliter aanzienlijk meer voor betaald moet worden, kosten op Heerlijk Rotterdam tussen de E2,- en E12,-. Bezoekers kunnen op deze manier betaalbaar genieten van culinaire hoogstandjes.

Heerlijk Entertainment
Wijnen, spijzen, overheerlijke delicatessen en verrassend entertainment; allen zijn zij vertegenwoordigd op Heerlijk Rotterdam. Het culinaire evenement dat staat voor 'genieten op hoog niveau', zal deze editie nog grootser en luxer worden aangepakt. Zo is er naast culinair genot ook divers entertainment in de vorm van muzikale live-optredens en spectaculaire kookshows.

Overige informatie

Data: Donderdag 27 tot en met zondag 30 augustus 2009
Tijd: Donderdag van 17.00 uur - 23.00 uur
Vrijdag - Zondag van 13.00 uur - 23.00 uur

Locatie: Parklaan (in het Scheepvaartkwartier) te Rotterdam
Parkeren: Bij het Erasmus Medisch Centrum of op de Parkkade
Entree : Voorverkoop E10,- (aan de deur E12,50)
Website: www.heerlijkrotterdam.nl

Noot voor redacties:
Uitnodiging (