Gemeente Bodegraven

laag inkomen

Energiebesparing voor mensen met een laag inkomen

geld.jpg

Vanaf 1 september 2009 biedt de gemeente Bodegraven mensen met een minimum inkomen (of net daarboven) de mogelijkheid om met een adviseur te kijken naar het energieverbruik. Dit doet zij in samenwerking met de stichting Collusie.

Naar verwachting stijgen de energielasten de komende jaren. De gemeente wil mensen helpen te besparen op de energiekosten, omdat deze vaak zwaar drukken op het besteedbare inkomen.

De adviseur geeft advies over hoe bespaard kan worden op energie. Hierdoor wordt niet alleen de energierekening veel lager, energiebesparing draagt ook bij aan een gezonder milieu.

Daarnaast wordt een zogenaamde energiebox met energiebesparende producten verstrekt. Hiervoor moeten mensen zich aanmelden.

Aanmelden

Aanmelden kan vanaf 1 september 2009 tot 1 januari 2010 bij de afdeling Werk en Inkomen.
Van 11.30 - 12.30 uur is deze afdeling te bereiken op tel. (0172) 630 300. Tussen 9.00 en 12.30 uur kunt u het aanmeldformulier ook afhalen bij de balie.

Collusie op de Energiemarkt in het Evertshuis

Op 5 september 2009 is de stichting Collusie aanwezig op de energiemarkt in het Evertshuis. Hier kunt u terecht voor meer informatie over de energiebox, het huisbezoek van de adviseur en het advies.

Het college heeft ten behoeve hiervan in haar vergadering van 18 augustus 2009 een tijdelijke uitvoeringsregeling vastgesteld. Deze uitvoeringsregeling bepaalt wie voor deelname in aanmerking komt.

naar veiligheidsmonitor

naar de voorjaarsnota