Politie Drenthe

Politie zoekt contact met in Emmen aangereden fietser

Emmen, 27-08-2009 o De politie in Emmen wil graag in contact komen met een onbekende fietser die woensdagmiddag door toedoen van een automobilist is komen te vallen. De beschonken automobilist reed door. Een oplettende burger zorgde er voor dat de politie de man toch kon aanhouden.

Kort voor 16.00 uur werd een nog onbekende jongen op de Wolfbergenweg in Emmen, ter hoogte van de Weerdingerstraat, aangereden door een paarsgekleurde auto. De jongen kwam te vallen. De automobilist reed door. Een getuige zag dit gebeuren en belde de politie. Hij bleef de doorgereden automobilist volgen waardoor de politie deze kort daarna kon aanhouden.

De bestuurder, een 39 jarige inwoner van Emmer Compascuum, had gedronken. De ademanalyse gaf een uitslag van bijna 2,7 promille. Bovendien reed hij terwijl zijn rijbewijs ongeldig is verklaard. De politie nam de auto van de man in beslag. Na verhoor is hij met een rijverbod van 17 uur in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

De aangereden jongen bleef niet op de plaats van het ongeval. De politie wil graag met deze jongen in contact komen om van hem te horen hoe het ongeval precies heeft plaatsgevonden en of hij schade of letsel heeft opgelopen. Men kan bellen met 0900-8844. (2009036267)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.