Gemeente Bodegraven

startsein door wethouder Goudbeek

De scholen zijn weer begonnen: startsein door wethouder Goudbeek


_DSC3387.jpg

Kinderen zijn kwetsbaar in het verkeer. Daarom start elk jaar de campagne "De scholen zijn weer begonnen." Veel kinderen gaan voor het eerst te voet, op de fiets of met de bus naar school, vaak een nieuwe school, met nieuwe onbekende wegen.

Uit onderzoek blijkt dat de meeste ongelukken met kinderen in het verkeer gebeuren in de maanden net na de vakantie. Na de vakantie zijn kinderen minder oplettend, alles is nieuw en het gevaar op de weg heeft niet hun aandacht.

In de jaarlijkse campagne wordt hier daarom aandacht aan besteed. Met spandoeken en posters in de directe omgeving van de scholen worden automobilisten er op attent gemaakt dat ze een school(route) naderen en dus hun snelheid moeten matigen en alert moeten zijn op onverwachte situaties.

Startsein door wethouder Goudbeek

De gemeente Bodegraven doet dit jaar weer mee aan de campagne "De scholen zijn weer begonnen". In Bodegraven doet de Prinses Beatrix basisschool mee. Als start van de campagne is er een ballonnenwedstrijd op school en wordt er extra aandacht besteed aan het verkeer. Wethouder Goudbeek geeft op maandag 31 augustus om 10.30 uur het startsein om de ballonnen door de kinderen op te laten op het schoolplein.