Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 27-08-2009

Verslaafde zoon mag woning moeder niet binnen

TILBURG: De politie heeft vannacht in de wijk Groenewoud een
26-jarige, in Apeldoorn ingeschreven man, aangehouden ter zake erfvredebreuk. De drugs verslaafde man wilde in de woning van zijn moeder slapen. Zij wil hem echter niet meer binnen laten.

Agenten kregen omstreeks 02.30 uur, een melding van een vrouw die op een woning past, dat de drugsverslaafde zoon van de bewoonster voor de deur stond en niet wilde vertrekken. Ter plaatse vertelde de meldster dat ze tijdelijk op het huis van haar vriendin past. Haar vriendin had haar opgedragen haar zoon vanwege zijn verslaving niet binnen te laten. De politie trof de jongen voor de deur aan. Hij vertelde dat hij nergens terecht kon om te slapen en dat hij daarom het huis van zijn moeder wilde binnen gaan. Aanvankelijk leek hij te voldoen aan de opdracht van de agenten dat hij moest vertrekken. een half uur later troffen de dienders hem weer aan in de tuin. Hij weigerde te
vertrekken, waarna hij is aangehouden voor erfvredebreuk. De politie onderzoekt of hij eerder deze week ook bij zijn moeder heeft
ingebroken. Daarbij werd onder meer een laptop uit het huis gestolen.

Gestolen fiets terug naar de eigenaar

TILBURG: Agenten hebben woensdagmiddag op de Bredaseweg in
samenwerking met de Gemeente een controle gehouden op gestolen fietsen. Tijdens de actie werd de fiets van een 16-jarige Tilburger gecontroleerd. De fiets bleek van diefstal afkomstig te zijn. De Tilburger vertelde de fiets voor 275 euro via Marktplaats van een Tilburger te hebben gekocht. Hij deed afstand van de fiets. De rechtmatige eigenaar, die niet tegen diefstal van de fiets verzekerd was, is gebeld. Hij komt morgen zijn fiets weer ophalen. Ook vanmorgen zijn er op en rondom het winkelcentrum Heyhoef circa 30 fietsen op diefstal nagekeken. Hier werden geen gestolen fietsen aangetroffen.

Veelpleger betrapt op winkeldiefstal

TILBURG: Een 39-jarige Tilburgse veelpleger is woensdagavond in een supermarkt op de Broekhovenseweg betrapt op winkeldiefstal. De dief had onder meer een broodje fricandel en een broodje gehaktstaaf onder zijn trui gestopt en was vervolgens de winkel uitgelopen zonder deze goederen bij de kassa af te rekenen.

Hij werd buiten door een medewerker tegengehouden. Hij staat
geregistreerd als actieve veelpleger en is daarom conform afspraken met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. De verdachte verklaarde de diefstal gepleegd te hebben omdat hij honger had, hij had al vier dagen niets meer gegeten en nog maar 0,95 cent in zijn portemonnee.

Arrestatie na vernieling

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 00.30 uur op de Superior de Beerstraat een 52-jarige Tilburger aangehouden ter zake vernieling. Hij zou een rolluik van een woning hebben vernield en een fiets op een auto hebben gegooid.

De benadeelde deed aangifte. Hij verklaarde dat hij al een tijd ruzie heeft met de zoon van de verdachte. De verdachte had bij hem
aangebeld. Toen hij open deed riep de verdachte": Kom maar naar buiten als je durft". De bewoner had daarop de deur dicht gedaan en de politie gebeld. De verdachte had vervolgens het rolluik voor het buitenraam vernield door daar tegen aan te slaan. Daarna zou hij volgens een andere buurtbewoner een fiets op de auto van de aangever hebben gegooid. Er zitten krassen en deukjes op de auto. De verdachte ontkende met de fiets te hebben gegooid. De politie maakt
proces-verbaal op.

Arrestaties na baldadigheid

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 02.30 uur op de Heuvel een 31-jarige man en een 27-jarige vrouw aangehouden voor
baldadigheid. Zij hadden op de Damstraat tegen fietsen geschopt. Hierdoor waren er zeker vier fietsen op de grond gevallen.

De verdachten verklaarden dat zij uitgeweest waren. In het café dat zij bezocht hadden was de jas met I-Pod van de man gestolen.
Vervolgens zagen ze toen ze buiten kwamen dat de fiets van de vrouw gestolen was. Ze werden daarom boos en baldadig en begonnen tegen fietsen te duwen en te schoppen. De politie heeft het stel na een melding van een getuige aangehouden.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 27-08-2009 14:02 | © Regio Midden en West Brabant |