Gemeente Bodegraven

m/v

Gezocht: deelnemers aan expertmeeting m/v

afbeelding BN.jpg

De gemeente Bodegraven is op zoek naar geĂŻnteresseerde inwoners en ondernemers van Bodegraven, die mee willen denken over de inrichting van de oostkant van het dorp. Om precies te zijn: de inrichting van Weideveld ll en Groote Wetering ll en een overloop met groen, water en recreatie naar het open landschap (zie afbeelding). Het gaat in deze fase om het opstellen van een stedenbouwkundige visie van het gebied. Deze stedenbouwkundige visie vormt het kader voor het bestemmingsplan dat naar verwachting begin 2011 wordt vastgesteld door de gemeenteraad. De daadwerkelijke ontwikkeling van woningbouw en de bedrijven in het gebied speelt naar verwachting pas tussen 2015 en 2020. De landschappelijke inpassing met groen en water wordt waarschijnlijk, in verband met subsidiemogelijkheden, al veel eerder gerealiseerd.

Wat houdt het project in?

Daar waar over een aantal jaren bedrijventerrein Groote Wetering ll en woonwijk Weideveld ll gebouwd worden, wil de gemeente zorgen voor een mooie inrichting van het gebied. De inrichting moet onder andere zorgen voor een mooi aanzicht vanaf de A12 en het spoor. Het ligt immers midden in het Groene Hart en, nog specifieker, het maakt onderdeel uit van het venster tussen Bodegraven en Woerden. Het is hiermee een belangrijk project voor het Oude Rijnzone gebied. Daarnaast wil de gemeente ervoor zorgen dat zowel bedrijven als bewoners en recreanten zich er thuis voelen.

Waarom een expertmeeting?

Om dit te bereiken willen we graag gebruik maken van zoveel mogelijk kennis uit de regio. Daarom organiseert de gemeente op maandag 28 september tussen 16.00 en 20.00 uur een expertmeeting, waaraan diverse professionele en deskundige partijen deelnemen. Voorbeelden van partijen die uitgenodigd zijn, zijn de Milieuraad, het ministerie van VROM, de Historische Kring Bodegraven, de Kamer van Koophandel en het Hoogheemraadschap Rijnland. Aan de lijst zouden we graag een zogenaamd `burgerpanel' en een `bedrijvenpanel' toevoegen.

In de expertmeeting gaan wij graag met u, en de andere deskundige partijen, in gesprek over de landschappelijke mogelijkheden voor de oostkant van Bodegraven. Hierbij komen onderwerpen aan bod zoals groen, gebouwen, water, sfeer en samenhang.

In de discussie maken we gebruik van twee modellen, die de ruimtelijke mogelijkheden van het gebied illustreren. Deze modellen zijn ontwikkeld op basis van een zorgvuldige analyse en beschikbare onderzoeksgegevens van het gebied. De modellen vormen ook de kaders waarbinnen de discussie gevoerd zal worden.

Bestemmingsplan

De opbrengst uit de expertmeeting verwerkt de gemeente in een stedenbouwkundige visie die het kader vormt voor het bestemmingsplan voor dit gebied. De planning is om het kader begin 2010 - en het bestemmingsplan begin 2011 voor te leggen aan de gemeenteraad.

Denkt u mee?

Als u mee wilt denken over de inrichting van de oostkant van Bodegraven, dan nodigen wij uit om u aan te melden voor de expertmeeting via j.koek@bodegraven.nl. Aanmelden kan tot en met woensdag 16 september 2009. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen kiest de gemeente een werkbare manier om de inbreng van inwoners en ondernemers vorm te geven.