Politie Amsterdam-Amstelland

BANDENPRIKKERS AANGEHOUDEN (27-08-2009)

De politie heeft vorige week, vrijdag 21 augustus, drie verdachten aangehouden voor het leksteken van autobanden en bekrassen van een veertigtal auto's. De vernielingen vonden plaats in de periode van januari tot begin juli in de omgeving van het Sloterpark. De daders stoorden zich aan het parkeergedrag van forenzen in de wijk.

Het toenemende aantal aangiften van vernielingen aan geparkeerde auto's, zoals het bekrassen van de voertuigen en het leksteken van banden, viel politiemensen van het wijkteam Lodewijk van Deijselstraat op. Op twee avonden werden er zelfs 12 en 16 auto's vernield. Ook was het opvallend dat de slachtoffers meestal forenzen betrof. Een buurtonderzoek en extra surveillance leverde aanvankelijk geen resultaat op. Dieper recherchewerk had wel succes.

Drie buurtbewoners, twee mannen (54 en 26 jaar) en een vrouw (27 jaar), bleken de vernielingen aan te brengen, terwijl zij hun hondjes uitlieten. De straten liggen in de buurt van een metrostation en er hoeft niet betaald te worden voor parkeren. In het aanliggende gebied moet sinds 1 januari 2009, wel betaald worden.

De verdachten zijn inmiddels weer vrijgelaten en moeten zich op een later tijdstip voor de rechter verantwoorden.


____________________