Vlaamse Overheid

verkeerssituatie door heraanleg wegdek richting Brussel

Werkzaamheden E40: wijziging verkeerssituatie door heraanleg wegdek richting Brussel

Vlaamse overheid

dinsdag 25 augustus 2009

Op 27 augustus start volgens de huidige planning het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de tweede fase van de werkzaamheden op de E40 tussen Affligem en Aalst. Het wegdek in de richting van Brussel wordt in deze fase heraangelegd. Terwijl de aannemer op de tweede en de derde rijstrook het wegdek heraanlegt, wordt het verkeer via een doorsteek in de middenberm naar de andere kant van de autosnelweg geleid. Op die manier behoudt de E40 zijn volledige capaciteit. Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht dan ook weinig extra verkeershinder door de werkzaamheden. Deze fase van de werkzaamheden zal volgens de huidige planning afgelopen zijn op 14 september. Van 4 tot 18 september wordt het op- en afrittencomplex van Affligem in de richting van Brussel afgesloten. In de nieuwsbrief die als bijlage bij dit persbericht wordt verspreid, staat een schematische voorstelling van de werf.

De werkzaamheden op de E40 startten op 19 augustus. De hinder is tot nu toe beperkt gebleven. Na afloop van de zomervakantie is het mogelijk dat de werkzaamheden een invloed zullen hebben op het verloop van de structurele ochtend- en avondfiles. De kop van de file zal zich dan verplaatsen naar het begin van de werfzone. Om deze hinder toch zoveel mogelijk te beperken blijven er steeds drie versmalde rijstroken over in beide richtingen.

Om de veiligheid van de wegenarbeiders te verzekeren, geldt er tijdens de gehele duur van de werkzaamheden een snelheidsbeperking van 70 km/u. De Federale Politie voert regelmatig snelheidscontroles uit in de werfzone.

Volgens de huidige planning zal de heraanleg van het wegdek in de richting van Oostende starten op 15 september. Op 4 oktober zouden de werkzaamheden afgelopen moeten zijn.

De kostprijs van de werkzaamheden bedraagt 10.000.000 euro (incl. btw). De werkzaamheden worden uitgevoerd door nv Aswebo.