Gemeente Diemen


Alleen nog met OV chip in de metro

Vanaf 27 augustus is het zover: de poortjes gaan dicht!

De poortjes op de metrostations gaan op 27 augustus definitief dicht De OV-chipkaart zal vanaf dat moment het enige vervoer- en betaalmiddel zijn in de Amsterdamse metro. Dat betekent dat op de Diemense metrostations Diemen Zuid en Verrijn Stuart alleen nog met een chipkaart gereisd kan worden. Dit is een belangrijke stap op weg naar de OV-chipkaart als enige kaart voor tram, trein, bus en metro. In alle trams, bussen en metro´s van het GVB kunt u nu al met de OV-chipkaart reizen.
De keuze van de Stadsregio Amsterdam om de strippenkaart in de metro per 27 augustus af te schaffen is uit oogpunt van zorgvuldigheid en reizigersbelang een verstandige keuze. Het nieuwe systeem is makkelijk, eerlijk en veilig.

Hoe werkt de OV-chipkaart?
De persoonlijke of anonieme OV-chipkaart kunt u opladen met een saldo in euro's. Zodra u uw OV-chipkaart heeft opgeladen, kunt u ermee reizen. Aan het begin van de reis houdt u uw kaart voor een kaartlezer (inchecken). Aan het eind van de reis doet u hetzelfde (uitchecken). Op dat moment worden de juiste reiskosten van het saldo afgeboekt en heeft u uw reis betaald.

De wegwerpchipkaart is niet opnieuw oplaadbaar.

Waar kan ik een OV-chipkaart kopen?
Uw persoonlijke OV-chipkaart kunt u bij het GVB aanvragen met een speciaal formulier. Aanvraagformulieren zijn verkrijgbaar bij:
* Klantenservice van het GVB, telefoon 0900 - 8011
* Via www.gvb.nl

* Bij één van de vestigingen van GVB Tickets & Info.

Anonieme kaarten en wegwerpkaarten kunt u kopen bij de verkoop- en oplaadautomaten in alle metrostations en bij alle GVB Tickets & Info vestigingen.

Planning
De bedoeling is dat het systeem van reizen met de OV-chipkaart stap voor stap in het hele land wordt ingevoerd. Niet alleen in de trams en bussen, maar in de trein. Een dergelijk ingewikkeld systeem vraagt natuurlijk een goede voorbereiding, waarbij het belang van de reiziger, zorgvuldigheid en fraudebeheersing voorop staan. Wanneer de OV-chipkaart in het hele land het enige betaalmiddel bij het reizen zal zijn is nu nog niet te zeggen.
Kijk hier naar een instructiefilmpje over het gebruik van de OV-chipkaart.

Meer weten?
Kijk op

http://www.ov-chipkaart.nl/
of

www.gvb.nl


---

Postadres:
Gemeente Diemen
Postbus 191
1110 AD
Diemen

Bezoekadres:
D.J. Den Hartoglaan 1
Tel.: (020) 314 46 44
Fax: (020) 314 46 35
E-mail: info@diemen.nl

---