Ingezonden persbericht


Persbericht - 26 mei 2009

Amersfoort 2 en half uur live op TV

25 augustus 2009: Slotetappe Eneco Tour in Amersfoort

Op dinsdag 25 augustus wordt de afsluitende tijdrit van de Eneco Tour verreden. Die dag zendt de NOS de etappe twee en een half uur live uit. De Stichting Wielerpromotie Amersfoort (SWPA) is er trots op dat het mogelijk was om deze belangrijke etappe in het kader van Amersfoort 750 naar de stad te halen. Dit was niet mogelijk geweest zonder de steun van de Gemeente Amersfoort, Provincie Utrecht, De Vrienden van Sofie en projectsponsor Rabobank Amersfoort e.o.. Op dinsdag 25 augustus zal de binnenstad van Amersfoort grotendeels worden afgesloten voor de tijdrit van 14 kilometer. Omwonenden, winkeliers en instanties die langs het parcours zijn gevestigd worden tijdig per brief geïnformeerd over de consequenties van deze afsluitingen.

De Eneco Tour is een etappekoers voor professionals door België en Nederland, die dit jaar van 18 tot en met 25 augustus plaatsvindt.

Vrijwilligers
De SWPA, de lokale organisatie van slotetappe, is al maanden bezig met de voorbereiding van dit grote evenement in de binnenstad. In verschillende werkgroepen wordt er hard gewerkt om alles tot een groot succes te maken. Voor deze werkgroepen en voor de dag zelf zoekt de organisatie nog vrijwilligers voor bijvoorbeeld inplannen en bevestigen reclamematerialen, oversteekplaatsen begeleiden, toezicht parkeerplaatsen, parcours vrijmaken en houden, signaleurs, op- en afbouwen parcours. Aanmelden kan via de website www.swpa.nl.

Steun
De SWPA is erg blij met de steun van de Gemeente Amersfoort, zowel financieel als ook organisatorisch, Amersfoort 750 en De Vrienden van Sofie, Provincie Utrecht en projectsponsor Rabobank. Zonder hen was het niet mogelijk geweest om dit evenement naar Amersfoort te halen.

Rabobank: Slotetappe is belangrijk voor Amersfoort Henri Hofsteenge, directievoorzitter Rabobank Amersfoort en omstreken: "Het zal u niet verbazen, dat wij als Rabobank de wielersport ondersteunen....Maar er is nog een veel belangrijkere lokale reden om de slotetappe van de Eneco Tour mogelijk te maken. Als Rabobank Amersfoort en omstreken proberen wij zaken die er lokaal toe doen, te ondersteunen. Soms met geld, soms met mensen, soms met kennis en/of ons netwerk, soms met andere middelen. De slotetappe van de Eneco Tour is belangrijk voor Amersfoort. Op de eerste plaats biedt het inwoners een gezamenlijke beleving. Dat verbindt. Maar een event als de Eneco Tour - met de top uit de wielersport - zet de stad ook buiten haar locale grenzen weer een stukje verder op de kaart. En dat is belangrijk, want Amersfoort is in Nederland nog veel te veel onbekend. En dat is jammer, want het is een stad, die in 750 jaar is uitgegroeid tot een gastvrije woonplek met een fantastisch leefklimaat. Een stad met nog steeds veel mogelijkheden voor mensen en ondernemers die iets willen. Amersfoort is een stad om je echt in thuis te voelen. Een stad waar van alles gebeurt op het gebied van sport, cultuur en educatie. Kortom, een stad waar je wonen, werken, ondernemen en recreëren uitstekend kan combineren. De slotetappe van de Eneco Tour draagt bij aan het op die manier positioneren van de stad Amersfoort. Daar spannen wij ons met de gemeente graag voor in."

Amersfoort 750
Dit jaar heeft Amersfoort 750 jaar stadsrechten. Reden voor een grandioos feest van, voor en door de stad. De Eneco Tour is één van de jubileumactiviteiten van Amersfoort 750. Kijk voor een volledig activiteitenoverzicht op www.amersfoort750.nl.