Ingezonden persbericht


Chauffeurs van TNT Post Pakketservice Benelux BV gaan digitaal met Zetes

o Belangrijk project voor Zetes op de Nederlandse markt

o Klanten van TNT Post Pakketservice kunnen alle pakketten online volgen

o Flexibele integratie via Medea Logistieke Software

o Snelle en betere controle van de logistieke keten via webapplicatie

Brussel, 25 augustus 2009 - Zetes B.V. (onderdeel van Zetes Industries - Euronext Brussel: ZTS), een vooraanstaande Europese leverancier van oplossingen voor de automatische identificatie van goederen en personen, heeft de implementatie afgerond van een aanzienlijk project bij TNT Post Pakketservice, de marktleider pakkettendistributie binnen de Benelux. De opdracht maakt deel uit van het masterproject 'Chauffeur gaat Digitaal' van TNT Post Pakketservice. Het project betreft het tracken en tracen van alle postpakketten gedurende het afleverproces vanuit alle 37 distributievestigingen in Nederland, vanaf het laden in de auto tot aan de afgifte aan de deur, inclusief de digitale verzendbewijzen bij aflevering ('proof-of-delivery').

De implementatie liep van november 2008 tot en met juli 2009; momenteel wordt binnen alle 37 distributievestigingen met de nieuwe oplossing gewerkt. Alle 2.500 pakketbezorgers van TNT Post Pakketservice maken voor aflevering en registratie van postpakketten bij bedrijven en consumenten gebruik van Motorola MC70 handterminals. Per dag worden 400.000 postpakketten verwerkt en dankzij de invoer van de handterminal wordt de aflevering digitaal en real-time geregistreerd.

Webapplicatie en PDA-oplossing

De basis wordt gevormd door Medea Logistics Execution, de logistieke software van Zetes. Medea Logistics Execution beschikt over een webapplicatie voor de centrale afleverplanning van de pakketten op alle routes in Nederland. De chauffeurs gebruiken de handterminal (PDA) voor registratie van alle mogelijke afleveractiviteiten, zoals het verzamelen van handtekeningen, leveringen onder rembours en het afgeven van pakketten bij de buren in geval van afwezigheid van de geadresseerde. De chauffeurs hebben real-time contact met de centrale administratie van TNT Post Pakketservice via GPRS-communicatie. Medea biedt de mogelijkheid om gegevens die decentraal worden verzameld, centraal te registreren en door te sturen naar achterliggende ICT-applicaties.

Zetes werkt voortdurend aan de innovatie van Medea. Deze webapplicatie is een van de nieuwste en belangrijkste uitbreidingen. Zetes heeft Medea-projecten in heel Nederland geïmplementeerd en heeft veel expertise op het vlak van logistieke executie in productie-, magazijn-, transport- en distributieomgevingen.

"De pakketbezorgers van TNT Post Pakketservice zijn zeer tevreden over de handterminal. De chauffeur scant het pakket tijdens elke stap in het verzendproces. De software helpt hem daar zelfs aan herinneren, zodat hij geen stap per ongeluk kan overslaan. Het apparaat vereenvoudigt het werk van de chauffeurs en scheelt veel papieren rompslomp," zegt Albert Rodenboog, Operationeel Directeur van TNT Post Pakketservice. "De webapplicatie en handterminals maken het verder voor ons mogelijk dat de logistieke keten sneller en beter kan worden gecontroleerd. Dit werkt kostenefficiënt en verbetert de kwaliteit ."

"TNT Post Pakketservice is een fantastisch referentieproject voor Zetes op de Nederlandse markt," zegt Carlo D'Agnolo, Senior Vice President Central Europe. "Automatische en real-time registratie van de pakketbezorging is van groot belang in een tijd waarin e-commerce gemeengoed is geworden. Zowel afzenders als ontvangers willen zendingen kunnen tracken en tracen, waar die zich ook bevinden. Voor ondernemingen brengt dit veranderingen in de distributielogistiek met zich mee. Met de implementatie van dit systeem speelt TNT Post Pakketservice perfect in op deze veranderingen in de markt."

Alain Wirtz, CEO van Zetes: "Vandaag de dag is het steeds belangrijker om over real-time informatie te beschikken en dus constant in contact te zijn met de werknemers, die zich op de werkvloer bevinden. Dit project illustreert ook de waarde van onze logistieke technologie Medea in een complexe omgeving en op een zeer grote schaal."

Bekijk de demo (video) op: http://www.zetes.com/en/videos/corporate/tnt-post-parcel-service.cfm