FloraHolland


Recordopbrengst benefietveilingen voor Pre Ride

FLORAHOLLAND, 25 augustus 2009 (persbericht) - Vier FloraHolland-bloemenveilingen (Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg en Eelde) organiseerden de afgelopen weken elk een benefietveiling. Het resultaat van deze veilingen komt ten goede aan de Ride for the Roses, een fietstocht waarvan de opbrengst bestemd is voor KWF Kankerbestrijding. In totaal brachten de vier benefietveilingen bijna 27.000 euro op.

Kwekers uit binnen- én buitenland hebben ook dit jaar weer bloemen en planten beschikbaar gesteld voor de benefietveilingen. Maar ook veilingklanten (handelaren en exporteurs) lieten hun hart spreken en gaven geld voor het goede doel. Met z'n financiële en sportieve deelname aan de tocht laat de sierteeltsector zien sterk en gezond te zijn en prima als collectief te kunnen optrekken. In Eelde gafJacques d'Ancona weer acte de présence. Als welbespraakt veilingmeester bracht hij onder meer een optreden van een showband en kaarten voor FC Groningen aan de man. In Aalsmeer kwam onder andere een speciaal voor de Ride for the Roses handbeschilderd kinderfietsje voor de klok en in Rijnsburg was het een mooi kunstwerk, speciaal voor het goede doel gemaakt. In Naaldwijk leverden, net als bij de andere marktplaatsen, ook de wielerhirts weer een mooi bedrag op.

Pre Ride for the Roses
De Pre Ride is een tocht die een dag voor de Ride for the Roses vanaf alle sierteeltlocaties in Nederland gefietst wordt. Vanuit zeven sierteeltlocaties fietsen zaterdag 29 augustus ongeveer honderd wielrenners de Pre Ride naar Lingewaard, waarbij symbolisch het startpistool voor de echte Ride for the Roses naar de startplaats wordt gebracht. De sierteeltsector zet zich met deze Pre Ride al voor het achtste jaar in om geld in te zamelen voor dit goede doel. Met de benefietveilingen wordt de bijdrage van de sierteeltsector nog hoger. De barometer voor de Pre Ride staat nu op bijna 160.000 euro.

Ride for the Roses
De Ride for the Roses, die op zondag 30 augustus wordt verreden, is een initiatief van wielrenner en ex-kankerpatiënt Lance Armstrong. Doel van dit evenement is geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Dat geld is, zoals Lance voor ogen stond, bestemd voor onderzoek naar kanker.
De opbrengst van de Pre Riders wordt besteed aan onderzoek naar betere en veiliger bestrijding van prostaatkanker en aan onderzoek naar vermoeidheidsverschijnselen na de behandeling tegen kanker.


---

Foto 1: Veiling bij FloraHolland Aalsmeer.
Foto 2: Veiling bij FloraHolland Eelde.

Foto 3: Veiling bij FloraHolland Rijnsburg.
Foto 4: Veiling bij FloraHolland Naaldwijk.