Minder dan 0,25% van uitstaande aandelen van iBasis niet in het bezit van Koninklijke KPN aangeboden in het kader van het ongevraagde tenderaanbod van KPN

BURLINGTON, Massachusetts--(BUSINESS WIRE)-- 20090824 --

iBasis, Inc. (NASDAQ: IBAS) heeft vandaag commentaar gegeven op de uitkomst en de verlenging van het ongevraagde tenderaanbod van Koninklijke KPN N.V. (AMS: KPN en OTC: KKPNY.PK) (“KPN”) ter overname van alle uitstaande gewone aandelen van iBasis niet in het bezit van KPN en haar gelieerde ondernemingen voor $1,55 per aandeel in cash, dat zou aflopen op 24 augustus 2009, middernacht. Volgens de documenten die door KPN zijn ingediend bij de Securities and Exchange Commission waren bij het sluiten van de markt op 21 augustus 2009 slechts circa 75.775 aandelen, ofwel minder dan 0,25% van de uitstaande aandelen van iBasis niet in het bezit van KPN, aangeboden in het kader van het aanbod.

W. Frank King, voorzitter van de Bijzondere Commissie van de Directieraad van iBasis, merkte op: “We hebben grote waardering voor de sterke steun die we hebben ontvangen van de aandeelhouders van iBasis. Het uiterst lage aantal aandelen dat in het kader van het aanbod van KPN is aangeboden, laat onmiskenbaar zien dat de aandeelhouders van iBasis geloven dat het ongevraagde aanbod van KPN volstrekt ontoereikend is en de huidige prestaties en vooruitzichten op lange termijn van het Bedrijf aanzienlijk onderwaardeert. Sinds de aankondiging van het aanbod van KPN zijn de aandelen van iBasis onophoudelijk ver boven de aangeboden prijs van KPN verhandeld. Dit vormt verder bewijs dat de markt gelooft dat het aanbod van KPN volstrekt ontoereikend was.

Dhr. King concludeert: “De Bijzondere Commissie blijft zich ervoor inspannen het rendement voor alle aandeelhouders van iBasis zo hoog mogelijk te houden. We hebben alle benodigde stappen genomen om de belangen van onze aandeelhouders te beschermen en zullen dat ook in de toekomst blijven doen.”

Zoals eerder bekendgemaakt, heeft de Bijzondere Commissie van de Directieraad uit naam van iBasis aanbevolen dat de aandeelhouders van iBasis het ongevraagde tenderaanbod van KPN ter overname van alle uitstaande gewone aandelen van iBasis voor $1,55 cash per aandeel afwijzen en hun aandelen niet in het kader van het bod aanbieden. De Bijzondere Commissie heeft unaniem vastgesteld dat het bod van KPN volstrekt ontoereikend, opportunistisch en niet in het belang van de minderheidsaandeelhouders van iBasis is.

Jefferies & Company, Inc. werkt als onafhankelijk financieel adviseur, en Gibson, Dunn & Crutcher LLP als onafhankelijk juridisch adviseur voor de Bijzondere Commissie.

Aandeelhouders met vragen over de aanbevelingen van de Bijzondere Commissie of over het intrekken van de aanbieding van hun aandelen kunnen bellen naar de informatie-agent van de Bijzondere Commissie, Innisfree M&A; Incorporated, op telefoonnummer 888-750-5834.

Over iBasis

iBasis (NASDAQ: IBAS), opgericht in 1996, is een vooraanstaande wholesale carrier van internationale telefoongesprekken over lange afstand en leverancier van prepaid telefoniediensten en uitgebreide diensten voor operators voor mobiele telefonie. Tot de klanten van iBasis behoren KPN, KPN Mobile, E-Plus, BASE, TDC en vele andere grote telecommunicatiecarriers, zoals Verizon, Vodafone, China Mobile, China Unicom, IDT, Qwest, Skype, Telecom Italia en Telefonica. Het Bedrijf verwerkte in 2008 circa 24 miljard belminuten aan internationaal spraakverkeer. Het wereldwijde hoofdkantoor van het Bedrijf in Burlington, Massachusetts, VS is te bereiken via telefoonnummer +1 781-505-7500 of de website www.ibasis.com.

iBasis is een gedeponeerd handelsmerk van iBasis, Inc. Alle andere handelsmerken zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Media:
iBasis, Inc.
Chris Ward, 781-505-7557
of
Beleggers:
Richard Tennant, 781-505-7409
ir@ibasis.net
of
Joele Frank, Wilkinson Brimmer Katcher

Jeremy Jacobs / Ariel LeBoff, 212-355-4449