Politie Gelderland-Zuid

Geen ID, mee naar bureau

Zaltbommel, 23-08-2009 o Zaterdagavond rond 20.00 uur werd aan de politie in Zaltbommel gemeld dat enkele vrouwen zich verdacht ophielden rond woningen in de Thorbeckestraat. De politie, alert op woninginbraken, ging met meerdere eenheden een kijkje nemen in De Vergt. Zij troffen twee dames, zigeuner types, die voldeden aan de omschrijvingen die eerder via de meldkamer waren doorgegeven. De twee keken met opvallend veel belangstelling bij diverse huizen naar binnen. Daarop spraken de agenten hen aan wat ze daar deden.

De combinatie van de melding en het feit dat ze zich niet konden legitimeren, was vervolgens reden voor hun aanhouding. Eén van de vrouwen moest met hulp van een tolkentelefoon gehoord worden, zij sprak geen Nederlands. Nader onderzoek werd opgestart om hun identiteit en verblijfsstatus vast te stellen. Gaandeweg werd duidelijk dat het ging om vrouwen van 30 en 44 jaar woonachtig in Rotterdam en Capelle aan den IJssel. Navraag werd gedaan bij de politie in Rotterdam.

Bekenden van de twee kwamen vervolgens naar het politiebureau in Tiel, waar de verhoren plaatsvonden, met de identiteitsbewijzen van de vrouwen. Ook zij werden volledigheidshalve nagetrokken. Eén van hen bleek nog een boete open te hebben staan. Deze werd direct geïnd. Met een proces-verbaal zijn de verdachten weer in vrijheid gesteld. (08)

Laatst gewijzigd 23-08-2009 12:17 | © Regio Gelderland-Zuid |