Ingezonden persbericht

- 22 augustus 2009 -

Persbericht:
Recordeditie in de maak voor Antwerpen Proeft tijdens 't Bollekesfeest

ANTWERPEN - Onder perfecte weersomstandigheden, niet broeierig heet maar aangenaam mild én droog,, is op vrijdag de derde editie van Antwerpen Proeft tijdens 't Bollekesfeest van start gegaan. Wegens succes is het culinair dubbelevenement verhuisd van de Groenplaats en de Grote Markt naar de ruimere Gedempte Zuiderdokken, het plein tussen de Vlaamse Kaai en de Waalse Kaai.

Antwerpen Proeft mocht wat opkomst, comfort en sfeer betreft op 21 augustus 2009 zijn beste openingsdag ooit optekenen.

Mede dankzij het voorspelde nóg mooier zomerweer heeft het er alles van weg dat Antwerpen Proeft tijdens 't Bollekesfeest in 2009 zal afstevenen een echte recordeditie. Zaterdag en zondag worden elke dag tienduizenden bezoekers - met goesting naar meer - verwacht op het Zuid.

Genieten staat voorop tijdens Antwerpen Proeft, waar jong en minder jong nog tot zondagavond 22 uur tegen democratische prijzen (vanaf 1,90 euro) hun smaakpapillen kunnen laten prikkelen door gerechten van meer dan 25 toprestaurateurs, -cateraars en -traiteurs. Nooit deden zoveel koksmutsen of toques uit de gerenommeerde GaultMillau-restaurantgids mee. Nog nooit waren zoveel vertegenwoordigers van de betere wereldkeuken present. Stuk voor stuk schotelen ze hun strafste delicatessen voor, waardoor de bezoekers ontelbaar veel stijlen en smaken kunnen ontdekken op een kleine oppervlakte. Van gastronomisch en klassiek Belgisch-Frans, over Italiaans, Spaans en Scandinavisch tot Chinees, Indonesisch, Japans, Thais, ja zelfs Afrikaans. Van Purus-garnalen, over carpaccio van kalfsfilet d'Anvers en gegrilleerde pijlinkvisringen tot huisgemaakte brownies. Voor elke lekker- en zoetebek wat wils.

De toegang tot Belgiës grootste culinair festival is gratis.

Openingsuren zijn van 12 uur tot middernacht (zaterdag 22 augustus) en van 10 tot 22 uur (zondag 23 augustus).

( Download de lijst met telefoonnummers van de deelnemende restaurants, traiteurs en cateraars )

ANTWERPEN PROEFT TIJDENS 'T BOLLEKESFEEST

Antwerpen Proeft heeft ook in 2009 plaats tijdens het Bollekesfeest. Hier staan de Antwerpse streekproducten centraal. Ontdek, naast het bekende Antwerpse handje en het welgesmaakte bolleke, de andere locale delicatessen. Drie dagen lang kun je je laten verrassen door wat 't stad allemaal aan smakelijks te bieden heeft.
Ook aan animatie ontbreekt het niet op het Bollekesfeest.
De allerkleinsten kunnen ravotten in een gigantisch kinderdorp en kunnen kooklessen volgen van Berend Brokkepap, de scheepskok van Piet Piraat.
Antwerpse verenigingen strijden in een grote openluchtkeuken om de beste soep van de stad.
Een geurdeejay zorgt voor een aangepaste sfeer op en rond het terras van het Zuiderpershuis.
Een exotische ontdekkingstocht door Antwerpen staat ook op het menu. Aan verschillende marktkraampjes kunnen bezoekers tegen democratische prijzen kleine hapjes proeven. Elk gerecht heeft een raakvlak met het kleurrijke en diverse karakter van de stad.
Op zaterdag en zondag kun je gaan kijken naar de fototentoonstelling 'De keuken van ons moeder' van Tony Le Duc en kun je komen genieten van de theatervoorstelling 'Kook ze!', geregisseerd door Tony Le Duc en Gene Bervoets.
Zaterdagavond kun je meedoen aan een groot interactief percussiespektakel en start om 22 uur de gratis marathonvoorstelling van tv-serie 'Van vlees en bloed' in het Zuiderpershuis.
Zondagochtend kan iedereen aanschuiven voor een feestelijk ontbijt in de Museumstraat en op de Leopold De Waelplaats, die voor deze gelegenheid autovrij is. Er is voor 1.500 gasten een ontbijtpakket voorzien.
Op zondagmiddag brengen de drie finalisten van de ATV-wedstrijd 'Kok van 't stad' doorlopend kookdemonstraties.
Daarnaast zijn er speciaal voor het Bollekesfeest met Antwerpen Proeft verschillende culinaire wandelingen waarbij je Antwerpen ontdekt van een andere kant.
Als animatief slot van deze culinaire driedaagse worden alle bezoekers op zondagavond ten dans gevraagd op een fantastische party: een echt Antwerps boombal.
Check het volledige programma van het Bollekesfeest.

Antwerpen Proeft - Taste of Antwerp - Le Goût d'Anvers is een creatie en productie van W. Ramaekers en C. Engelen

Onder peterschap van het Maastrichtse Preuvenemint (28-29-30-31 augustus 2009) en zijn Struyskommitee

Met als ambassadeur Johan Segers van 't Fornuis



Ingezonden persbericht