Gemeente Nieuwegein



Mooi Weer Concerten op de markt voor City Plaza

woensdag, 29 juli 2009
Op de afbeelding ziet u de poster van de Mooi Weer Concerten In samenwerking met theater De Kom organiseert de gemeente Nieuwegein op zaterdag 22 en 29 augustus Mooi Weer Concerten op het marktplein bij City Plaza. Daar treedt onder meer Zuco 103 op, met de Nederlandse drummer Stefan Kruger, de Duitse toetsenist Stefan Schmid en de Braziliaans-Nederlandse zangeres Lilian Vieira. De muziekstijl is net zo gevarieerd als de bandleden: een mengeling van wereldmuziek, elektronische muziek en Latin. Bij het televisieprogramma Barend en van Dorp waren ze graag geziene gasten en hun liedjes en jingles komen voorbij in programma's als De wereld draait door en Man bijt hond.

Ook Van Binnen (met Kom-docent Raimond Metting), De Kom-bands Samuel en Twentyfiveseven, Miami Connection en Up Town treden op. Laatstgenoemde band bestaat uit gemeenteambtenaren en met daarin o.a. door de organisator van de jaarlijkse Internationale Beatlesdag en oud-zweminstructeur, René van Haarlem.

Programma
Het programma voor de Mooi Weer Concerten ziet er als volgt uit:

zaterdag 22 augustus
13.30 Up Town
14.00 support acts De Kom: Samuel en Klikoboyzzz 15.30 Zuco 103

zaterdag 29 augustus
13.30 support act De Kom: Twentyfiveseven
14.00 Van Binnen
15.00 Miami Connection
16.00 Van Binnen

Er wordt een afwisselend en veelzijdig programma aangeboden en de entree is gratis. Bezoekers die graag willen zitten, wordt aangeraden een stoel mee te nemen.

Nieuwegein krijgt een nieuw stadscentrum
In het nieuwe stadshart krijgt cultuur een prominente plek. Om daar alvast op voorruit te lopen én om te laten zien dat bouwen aan een nieuw stadscentrum meer is dan alleen stenen stapelen, organiseert de gemeente Nieuwegein gedurende de bouwperiode een reeks culturele activiteiten.

Overige culturele activiteiten
Naast de Mooi Weer Concerten vinden er dit jaar diverse culturele activiteiten plaats in het stadscentrum. Denk bijvoorbeeld aan de gedichtenwedstrijd SchuttingTaal. U kunt een gedicht over de veranderende binnenstad tot 21 september inleveren. Kijk voor meer informatie op www.schuttingtaal.net of loop binnen bij de bibliotheek.