Politie Midden- en West Brabant
Politieberichten district Tilburg

District Tilburg, 22-08-2009

Veelpleger aangehouden na fietsendiefstal

TILBURG: Vrijdag meldde zich om 11.30 uur een getuige van
fietsendiefstal. De getuige verklaarde dat twee mannen op de
Observantenhof een fiets hadden weggenomen. De politie trof in eerste instantie in de omgeving niets aan, maar tijdens latere surveillance zag men twee veelplegers in de Wilgenstraat fietsen. Bij het zien van de politie splitsten ze op maar, de politie hield de 29-jarige en 32-jarige Tilburger aan. Op dat moment kwam de eigenaresse van de eerder gestolen fiets aan en verklaarde dat de 29-jarige man op haar fiets reed. De man is in verzekering gesteld. Hij verklaarde tijdens verhoor de fiets te hebben gekocht. De andere verdachte is in vrijheid gesteld. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Treinreiziger aangehouden na bedreiging NS-personeel

TILBURG: Vrijdagavond kreeg de politie melding van een bedreiging op het station aan de Spoorlaan. Een 30-jarige Pool zou hier personeel van de NS hebben bedreigd en een passagier hebben lastig gevallen en bespuugd. De man is aangehouden en verhoord. Hij ontkende de
aantijgingen. De politie reikte hem een dagvaarding uit en sloot hem in aangezien de man nog een onherroepelijk vonnis open had staan voor een eerder gepleegd feit. Van de NS-medewerker is aangifte opgenomen.

Man aangehouden na vernieling auto

TILBURG: De politie kreeg zaterdag om 01.30 uur melding van een bewoonster van de Dolemietenlaan. De ex-vriend van de vrouw had vernielingen aangericht aan haar auto en was er hierna vandoor gegaan op de fiets. Korte tijd later kwam de man echter terug om de ruiten van het voertuig te vernielen en zou de vrouw ook een klap hebben gegeven. De politie hield de 46-jarige man aan op de Dolemietenlaan en nam hem mee naar het politiebureau voor verhoor. De man verklaarde dat hij inderdaad de auto had vernield, maar dat deze deels van hem was. Hij had ruzie met zijn 37-jarige vriendin en hij wilde verhaal gaan halen. De man vertelde vervolgens door de vrouw te zijn geslagen met een honkbalknuppel en dat hij terug had geslagen. De man is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg