Politie Groningen


Zaterdag 22 augustus 2009

Provincie Groningen, 22-08-2009

Groningen: aanhouding na mishandeling

Een 47-jarige inwoner van Groningen werd vrijdagavond door de politie aangehouden bij een pand aan de Antillenstraat. De man zou eerder die avond een 27-jarige Stadjer bij het bewuste pand met een klomp in het gezicht hebben geslagen. D27-jarige hield daar relatief licht letsel aan over. Toen de politie met een aantal mensen in gesprek was, kwam ook de verdachte aanlopen. Agenten konden nog net voorkomen, dat er wraak op hem werd genomen. De man werd aangehouden en ingesloten.

Groningen: snorfietser racet door publiek

Een snorfietser reed vrijdagnacht met volle snelheid in de binnenstad door het publiek om uit handen van de politie te blijven. Agenten hadden op de Nieuwe Boteringestraat een paar keer tevergeefs geprobeerd de bestuurder, die zonder licht reed, te laten stoppen. De man zigzagde met onverminderde snelheid tussen cafégangers, waarna de agenten als waarschuwing de sirene van de politieauto inschakelden. De snorfietser reed ook nog twee keer tegen de rijrichting in, waarna hij zijn Waterloo in een doodlopende steeg vond. De man, een 39-jarige Stadjer, werd geboeid afgevoerd. Een ademanalyse leverde een promillage van 0,6 op. Hij bleek nog een boete van 400 euro open te hebben staan. De snorfietser werd ingesloten. Hij kan een aantal processen-verbaal tegemoet zien.

Westerbroek: brokkenpiloot er vandoor

Een tot nu toe onbekende automobilist raakte vrijdagavond even na half tien de koers kwijt op de Rijksweg-West in Westerbroek. De man haalde eerst een andere auto in, waarna hij in een flauwe bocht de macht over het stuur kwijt raakte en de auto over de kop sloeg. De inzittenden van de ingehaalde auto verleenden eerste hulp, maar de bestuurder ging er lopend vandoor. Een zoekactie van de politie leverde niets op. De wagen was een dag eerder door de eigenaar bij een garagebedrijf voor reparatie neergezet. De auto is total loss.

Veendam: gewond bij bedrijfsongeluk

Een 64-jarige man uit Westerbork raakte vrijdag gewond bij een ongeluk bij de aardgasopslag aan de Zoutweg bij Veendam. De man liep naast een kraan waarvan de bestuurder voor een tegenligger uitweek. De kraan reed daardoor over het onderbeen van de Drent. Deze werd per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Het ongeluk wordt gemeld bij het Staatstoezicht van de Mijnen. De politie zette de toedracht van het ongeluk op papier.

Veendam: doodsoorzaak Veendammer nog niet duidelijk

Sectie op het lichaam van de woensdagmiddag aan het Bocht Oosterdiep aangetroffen 65-jarige Veendammer heeft vooralsnog geen eenduidig resultaat over de doodsoorzaak opgeleverd. Er wordt door het Nederlands Forensisch Instituut nader onderzoek verricht. Het politieonderzoek zet zich ondertussen ook voort. De 65-jarige man werd woensdagmiddag door de politie levenloos in zijn huis gevonden, nadat een ongeruste kameraad van de man zich bij het politiebureau had gemeld.

Hoogezand: betrokkene ongeluk gezocht

De politie is op zoek naar een vrouw die op vrijdagmiddag 24 juli bij de kinderboerderij in Gorecht Oost in Hoogezand een 65-jarige vrouw aanreed. De tot nu toe onbekende botste met haar fiets tegen de vrouw die met haar man en kleinzoon een wandeling maakte. Het slachtoffer kwam te vallen en bleef gewond op de grond liggen. De vermoedelijke veroorzaakster leek zich eerst over de vrouw te bekommeren, maar reed daarna weg. Het slachtoffer werd met onder meer een gebroken heup in een ziekenhuis opgenomen. De fietsster is een ongeveer 40-jarige vrouw met grijs krullend haar. Ze reed op een goudkleurige fiets. Mensen met informatie worden vriendelijk verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen via telefoonnummer 0900-8844.

Delfzijl: auto weg na inbraak

Bij een woning aan de Meeuwenstaart in Delfzijl werd na een inbraak vrijdagnacht tussen 3 en 4 uur een auto gestolen. Bij de inbraak werden onder meer een camera, telefoon en de autosleutels weggenomen. De dader botste bij het wegrijden op een brievenbus, waardoor veel schade ontstond, zeer waarschijnlijk ook aan de auto. De politie is een onderzoek begonnen.

Blijham: jongeman door het lint

Een 22-jarige inwoner van Blijham werd vrijdagnacht door de politie in een woning aangehouden nadat hij zijn zus had willen aanvallen. De man werd in eerste instantie tegengehouden door de vader en de vriend van het meisje waarbij over en weer klappen vielen. Agenten wisten de Blijhamster die volledig door het lint was met behulp van de vriend in de boeien te slaan. De man probeerde nog een agente van de trap te trekken. Hij werd ingesloten. Zowel de 22-jarige als ook zijn vader en de vriend liepen relatief licht letsel op.

Oldekerk: politie scheidt groepen

De politie moest vrijdagnacht geweld gebruiken nadat ze in Oldekerk had geprobeerd een groep vechtende feestgangers uit elkaar te halen. Zon 15 jongeren waren vlakbij een feesttent met elkaar op de vuist gegaan. Toen agenten de jongeren probeerde te scheiden, keerde een aantal zich tegen de politie. De agenten moesten uiteindelijk gebruik maken van de wapenstok om de orde te herstellen. Aanhoudingen werden vooralsnog niet verricht.