Gemeente De Wolden

[pic]

De brandweer Hoogeveen heeft weer plek

Om in Zuidwest Drenthe op een behulpzame, deskundige en daadkrachtige manier
professionele brandweerzorg te blijven leveren, is het van belang dat er
voldoende brandweerlieden zijn. Brandweer ZuidWest Drenthe is daarom voor het korps in de gemeente Hoogeveen op zoek naar nieuwe brandweermannen
en -vrouwen. Daarnaast is het korps ook op zoek naar brandweerduikers. De wervingscampagne bestaat onder andere uit advertenties, opvallende posters en spandoeken in de omgeving van Hoogeveen, en een informatiedag op de kazerne in Hoogeveen in aanwezigheid van vrijwilligers.

Anne Kemkers, teamleider Personeel & Repressie: 'Het geven van voorlichting over het brandweerwerk door onze vrijwilligers juich ik van harte toe. Zij weten als geen ander wat je als brandweerman of -vrouw kan tegen komen. Daarnaast willen we de ploeg van brandweerduikers weer operationeel hebben. Dat betekent dat we daarvoor nieuwe collega's nodig zijn. GeĂŻnteresseerden zijn dan ook van harte welkom bij de informatiedag'.

De informatiedag vindt plaats op zaterdag 22 augustus van 11.00 - 15.00 uur in de kazerne van Hoogeveen, Industrieweg 2. Tijdens deze dag krijgen aspirant vrijwilligers uitleg over het brandweervak. Men kan zelf ook verschillende brandoefeningen uitvoeren. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Anne Kemkers, teamleider Personeel & Repressie van Brandweer ZuidWest Drenthe, onder telefoonnummer (0528) 291144.


////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////