Ingezonden persbericht

Hilversum, 20-08-2009

JONG KLASSIEK TALENT TREEDT OP MET JEROEN VAN DER BOOM, JAMAI, BELLE PEREZ EN DIO

AVRO brengt voor de dertiende keer het Kinderenprinsengrachtconcert

Drie jonge klassieke talenten treden zaterdag 22 augustus op tijdens het Kinderprinsengrachtconcert, een concert voor en door kinderen vanaf het openluchtpodium op de Amsterdamse Prinsengracht. De talenten spelen elk eerst een klassiek stuk samen met het JeugdOrkest Nederland onder leiding van dirigent Jurjen Hempel. Aansluitend treden zij op met Jeroen van der Boom, Jamai of Belle Perez, begeleid door het orkest en de band van Edwin Schimscheimer. De AVRO zendt het spektakel vanaf 17.45 uur uit op Z@pp. De presentatie is in handen van Ewout Genemans.

Eén van de drie talenten is de winnaar van het Prinses Christina Concours, de 13-jarige Arjan Jongsma. Hij brengt het klassieke stuk 'Zimba Zamba' van Goff Richards en begeleidt daarnaast Belle Perez bij haar optreden op de marimba. Naast zijn optreden bij het Kinderprinsengrachtconcert opent Arjan dit jaar ook het 'volwassen' Prinsengrachtconcert.
.
De tienjarige Lucie Horsch won met haar blokfluit dit jaar de online Klokhuis-wedstrijd van het Prinses Christina Concours. Lucie speelt tijdens het Kinderprinsengrachtconcert de klassieke stukken 'Hongaarse dans' van Brahms en 'Largo' van Vivaldi. Ook treedt Lucie op met Jamai; zij begeleidt hem op haar blokfluit. Een andere grote hobby van Lucie is zingen in het Nationaal Kinderkoor.

Net als Arjan en Lucie begon de 11-jarige Alexander Warenberg zijn muzikale carrière al op z'n vijfde. Hij kreeg zijn eerste lessen op de cello van zijn oom. Alexander voert het nummer 'Expromt' van Alexander Arutiunian uit. Ook verzorgt Alexander een optreden met Jeroen van der Boom.

Bij het Kinderprinsengrachtconcert is ook Dio aanwezig. Hij treedt op met jonge dansers van Eszteca die gaan dansen op zijn hit 'Tijdmachine'.

Het concert vindt plaats om 16.45 uur op de Prinsengracht. Ouders en kinderen kunnen zich aanmelden om het concert gratis bij te wonen via de website kinderprinsengracht.avro.nl.

Kinderprinsengrachtconcert, zaterdag 22 augustus bij de AVRO om 17.45 uur bij Z@pp.



Ingezonden persbericht