ProRail

Persbericht

17-08-2009

Grootschalig onderhoud op traject Zevenaar - Doetinchem

Van zaterdag 22 tot en met vrijdag 28 augustus 2009 werken diverse aannemers in opdracht van ProRail aan het spoor op de lijn van Arnhem naar Winterswijk tussen de stations Zevenaar en Doetichem. In deze periode vindt grootschalig onderhoud aan de spoorbrug over de IJssel bij Doetinchem plaats. Daarnaast vernieuwt ProRail op diverse plaatsen op het traject overwegen, wordt over een lengte van twee keer vier kilometer het spoor volledig vernieuwd en graaft SBNS vervuilde grond af bij de overweg Wijnbergseweg. Syntus zet bussen in.

Onderhoud

De aannemer vervangt de rails op de spoorbrug in Doetinchem. Ten oosten van Zevenaar is vier kilometer spoor aan vervanging toe. Dat is ook het geval over een lengte van vier kilometer ten westen van Doetinchem. De aannemer gebruikt hiervoor twee grote machines die het oude spoor verwijderen en tegelijkertijd nieuwe rails, dwarsliggers en grind aanbrengen. Deze vernieuwingstrein maakt veel lawaai, waardoor omwonenden hinder ondervinden van deze werkzaamheden. Zij zijn door een brief op de hoogte gebracht.

Overwegen

Op diverse overwegen op het traject vinden werkzaamheden plaats. Enkele overwegen worden vervangen en andere krijgen apparatuur waardoor eventuele storingen in de toekomst sneller verholpen worden.

Bodemsanering

Tijdens de buitendienststelling Zevenaar â Doetinchem saneert de Stichting Bodemsanering NS (SBNS) verontreinigde grond onder de overweg aan de Wijnbergseweg in Doetinchem. Hierdoor is van zaterdag 22 augustus 01.00 uur tot vrijdag 28 augustus 16.00 uur de overweg aan de Wijnbergseweg afgesloten. De aannemer werkt gedurende deze periode continue. Een omleidingsroute wordt aangegeven met borden. Het fietspad langs het spoor is voor de sanering afgezet van donderdag 20 augustus tot en met vrijdag 4 september. Een alternatieve route via de Baron van Dietsstraat staat aangegeven met borden.

Kom kijken

Op zaterdag 22 augustus is er gelegenheid om een kijkje te nemen bij de werkzaamheden in Doetinchem ter hoogte van het Gentiaanveld. Ergens tussen 11:00 uur en 14:00 uur passeert dan de vernieuwingstrein. Deskundigen van de aannemer geven uitleg en beantwoorden vragen. Meer informatie op www.arnhem-winterswijk.nl. Gezien de beperkte parkeergelegenheid wordt geadviseerd om de auto thuis te laten. Het dragen van laarzen is aanbevolen.

Gevolgen voor het treinverkeer

Tijdens de werkzaamheden rijden er bussen op het traject Zevenaar â Doetinchem. Op de trajecten Arnhem â Zevenaar en Doetichem â Winterswijk rijden de treinen van Syntus Reizigers kunnen voor exacte informatie over de gevolgen voor hun reis www.ns.nl en/of www.syntus.nl raadplegen of bellen met 0900-9292 (⬠070 p.m.) Ook NOS Teletekst paginaâs 754 en 752 geven actuele informatie.

[s?pers.persberichten.actueel.regionaal.grootschaligonderhoudoptraject zevenaardoetinchem&category=Regionaal]