Politie Drenthe

Jeugd veroorzaakt overlast

Assen / Hoogeveen, 21-08-2009 o De politie in Hoogeveen is donderdagmiddag 20 auguastus 2009 opgetreden tegen een grote groep jongeren die bij het viaduct in de Alteveerstraat over de Hoogeveense Vaart voor overlast zorgde. De politie in Assen trad op tegen een tiental jongeren die bij een klein ophaalbruggetje over het Noordwillemskanaal in het Marsdijk in Assen voor overlast zorgden.

De politie in Hoogeveen trad op tegen een grote groep jongeren die bij het viaduct in de Alteveerstraat over de Hoogeveense Vaart voor overlast zorgde. Een twintigtal jongeren in de leeftijd van 14 tot 20 jaar dronk bier, gooide de lege flesjes in het water en blokkeerde het fietspad onder het viaduct. Meerdere fietsers durfden er kennelijk niet langs want ze gingen bij het zien van de groep terug. Ook werd er vanaf het viaduct in het kanaal gesprongen. De politie kreeg meerdere meldingen over deze overlast. Agenten bekeurden een aantal jongeren voor het zich niet kunnen identificeren en het drinken van bier op de openbare weg. De jongeren moesten zich verwijderen. Dit ging met redelijke tegenzin. Een 16 jarige jongen uit Hoogeveen die het daar ook helemaal niet mee eens was schold agenten uit voor homo en werd daarop aangehouden. Met een proces-verbaal is hij later weer in vrijheid gesteld. (2009034902)

Een tiental jongeren zorgde donderdagmiddag voor overlast bij een klein ophaalbruggetje over het Noordwillemskanaal in het Marsdijk in Assen. Het lukte de jongeren om vanuit het water de brug omhoog te doen waarna ze van de brug sprongen/doken. Bij de komst van de politie vluchtten de jongeren. Agenten konden drie van hem in de kraag grijpen. Deze drie 13 jarige jongens uit Assen zijn thuis afgeleverd. Ze kregen een boete voor baldadigheid. (2009034863)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.