Politie Hollands Midden

Gouda Ontuchtpleger aangehouden

De politie heeft op dinsdag 18 augustus een 38-jarige man uit Gouda aangehouden op verdenking van het plegen van ontucht met minderjarige jongens en het vervaardigen van kinderporno. De man legde contact met de jongens via het internet. De politie doet verder onderzoek naar de zaak.

Waddinxveen Snelheidscontrole
De politie heeft op maandag 17 augustus een snelheidscontrole gehouden op de Koningin Wilhelminasingel in Waddinxveen. De politie is gaan controleren naar aanleiding van klachten over te hard rijdende auto's. De controle vond plaats tussen 10.45 uur en 15.15 uur. In totaal passeerden er 1386 auto's, waarvan 43 de maximale snelheid overschreden. De hoogstgemeten snelheid was 67 km/u.

Reeuwijk Politie zoekt brandstichters
De politie is op zoek naar twee ongeveer 14-jarige jongens van wie vermoedt wordt dat zij brand hebben gesticht bij de basisschool Gerard Majella aan de Van Staverenstraat. Het afgelopen weekend en maandag 17 augustus werd dat geprobeerd. Door ingrijpen van de schooldirectie kon maandag worden voorkomen dat het vuur vat kreeg op de school. In verband met het onderzoek is de politie op zoek naar mensen die iets kunnen vertellen over de jongens of gezien hebben dat zij zich bij de school ophielden. Maandag waren ze op een fiets en droeg één van hen een mitella om zijn linkerarm.

Maandag was de directie bezig met voorbereidingen op het nieuwe schooljaar en het opruimen van brandresten. Die waren ontstaan doordat in het weekend geprobeerd was om brand bij de school te stichten. Kunststoframen waren door het vuur beschadigd en in de school lag naar binnen gegooid verbrand plastic. Mogelijk dat dat brandend naar binnen was gegooid maar uit zichzelf gedoofd.
Rond 16.30 uur zag de directeur de twee jongens over het plein fietsen en in de bosjes verdwijnen. Een meisje ging er achter aan. Omdat hij het niet vertrouwde ging hij op onderzoek uit en ontdekte toen dat de deur bij de kleuteringang in de brand stond. Met emmers water kon het vuur worden uitgemaakt nog voordat het vat zou krijgen op de school.

De politie is na de melding onmiddellijk een onderzoek begonnen en vraagt mensen die iets kunnen bijdragen aan dit onderzoek om contact op te nemen met de politie Reeuwijk / Bodedgraven via 0900-8844. Mensen die liever anoniem willen blijven kunnen bellen met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Onder embargo: onderstaand bericht niet voor donderdagochtend publiceren.

Boskoop/Waddinxveen Twee verdachten inbraak aangehouden

De politie heeft op dinsdag 18 augustus om 04.00 uur twee verdachten van een inbraak op heterdaad aangehouden. De politie kreeg een melding dat er mannen met bivakmutsen op de Appelgaarde liepen. Ter plaatse trof de politie de verdachten in hun donkerkleurige auto aan. Een 20-jarige verdachte uit Zeist werd in de auto aangehouden. Een andere 20-jarige verdachte uit Amersfoort die op de vlucht sloeg, werd later in een tuin met behulp van de warmtekijker gevonden en aangehouden. In de auto werden spullen aangetroffen die uit een bedrijf aan de Brederolaan in Waddinxveen waren gestolen. De eigenaar had dinsdagochtend aangifte gedaan.

De politie vraagt getuigen die dinsdagnacht de donkerkleurige auto op de Appelgaarde of Pippeling hebben gezien of iets gehoord of gezien hebben in Waddinxveen bij de bedrijfsinbraak aan de Brederolaan contact op te nemen via 0900-8844.

-- Einde berichten --